Preskočite na glavni sadržaj

Počinje festival nezavisne kulture Platformat 2023.

U srijedu, 4. listopada, u Domu mladih Split počinje jedanaesto izdanje festivala nezavisne kulture Platformat 2023., a tijekom četiri dana trajanja predstavit će umjetnički, edukativni, glazbeni i zabavni program Doma mladih. Većina programa je besplatna!
vrijeme: 04.10.2023. - 06.10.2023.
mjesto: Split
url: http://pdm.hr/

“Iako je tijekom godina jako mijenjao format, trajanje i količinu involviranosti svih uključenih, PLATFORMAT, kao i pred jedanaest godina, nastavlja obilježavati tu snagu nezavisne kulturne scene da se drži čvrsto i s jasnim pravcem naprijed unatoč svim bočnim, stražnjim i frontalnim naletima tijekom godina na svaki segment njenog rada. ” - rekla nam je Antonia Vuletić, predsjednica Platforme Doma mladih, udruge koja je organizator festivala.
 
To je vidljivo i iz ovogodišnjeg vizualnog identiteta festivala (dizajn Segora Garbera) koji se referira na nevjerojatnu izdržljivost žohara i tako jako slikovito prikazuje koliko ukupna nezavisna kulturna scena mora biti izdržljiva da bi opstala unutar pravnih, financijskih, administrativnih, institucijskih i svih ostalih okvira koji nisu up-to-date s promjenama u kulturi i koji joj ne rade u korist.
 
Zato nije slučajnost da se PLATFORMAT otvara tribinom koja će predstaviti smjernice razvoja kulturne politike vezane za infrastrukturu za kulturu i društvene aktivnosti. Tribina će se održati u prostoru Razreda u Domu mladih u srijedu 4. listopada u 13 sati i svi su pozvani sudjelovati, a svoj dolazak najavili su i gradonačelnik Ivica Puljak i Marina Kuzmanić Petreš, voditeljica odsjeka za kulturu.
 
Antonia Vuletić je dodala: “Ono što PLATFORMAT slavi i što treba naglasiti je da entuzijazam, volja, ambicija i neoboriva težnja za suvremenim i slobodnim djelovanjem su apsolutno otporni i beskompromisno će uvijek pomicati granice kako na malom mjerilu, tako i na puno većem.”
 
Posjetitelje tijekom PLATFORMATA očekuje raznovrstan program, a iako će festival započeti ozbiljnim temama, organizatori jamče i puno druženja i plesa. U petak se nakon ljetne pauze otvara klub Kocka uz koncerte bandova Mašinko i SIČ (Stranci i Čudaci), dok je u subotu drag performans koji će vas uvesti u party koji slijedi nakon. Cijeli program pogledajte u nastavku.
 
PROGRAM PLATFORMATA 2023.

SRIJEDA 4.10.
- 13h Predstavljanje smjernica za unapređenje kulturnih politika - Razred
- 14h Participativna radionica sitotiska - Terasa Trokut 
- 14h KLFM live - Terasa Trokut
 
ČETVRTAK 5.10. 
- 8h KUMovanje@KLFM radio 
- 19h NMG@PRAKTIKA_Martina Miholić: Gallery of Floating Archipelagos, izložba - Galerija kluba Kocka 
- 21h Ubijmo dosadu: projekcija hrvatskih kratkih filmova - Dvorište 
- 22h Glazba u dvoru - Dvorište
 
PETAK 6.10. 
- 18h Uzgoj vlastite hrane korištenjem biootpada, predavanje - Dvorište