Preskočite na glavni sadržaj

Počinje 8. festival slikovnice 'Ovca u kutiji'

U ponedjeljak, 11. rujna, započinje 8. festival slikovnice 'Ovca u kutiji' u Pazinu i već prvog dana nudi raznovrsne i zanimljive programe za sve dobne skupine. Jutarnji programi namijenjeni su najmlađima jer dan je najbolje započeti pričom.
vrijeme: 11.09.2023. - 15.09.2023.
mjesto: Pazin
url: http://gk-pazin.hr/

Pazi jer slikovnica stiže u Tinjan i Sveti Petar u Šumi. Područne dječje vrtiće posjetit će Nikolina Manojlović Vračar s programom Kako misli jure jednog malog Jure. Upoznat ćemo Juru i niz događaja iz života jedne obitelji kroz stihove, humor i osjećaje. U isto vrijeme. U isto vrijeme u područnim osnovnim školama gostuje Ana Galant sa slikovnicom Viktor Velikoglavi. Ovo je priča o jednom neobičnom dječaku drukčijem od svojih vršnjaka, no posebnom i sretnom.
 
Tijekom jutra, na travnjaku iza knjižnice, najmlađu publiku čeka knjižničarka Snježana Berak koja čita slikovnice finaliste nagrade Ovca u kutiji. Već od 9:30 pa do 10:30 naša najvjernija ovčica čita najmlađima zato ne propustite slikovnicu i priču.
 
Svake godine goste festivala primi gradonačelnica, te daje podršku autoricama i autorima, ilustratoricama i ilustratorima, predavačima i svima uključenim u festival, a tako je  i prvog festivalskog dana. Da ne bi sve ostalo samo na prijemu, aktivno se uključuje u program i čita slikovnicu na trgu. Svratite na Trg slobode u 17:30 i poslušajte Slikovnicu na trgu.
 
Za kraj prvog dana u goste stižu kolegice knjižničarke Gabrijela Vine i Kristina Čunović iz karlovačke gradske knjižnice. Predstavit će Centar za poticanje rane pismenosti koji je otvoren na Odjelu za djecu i mladež i u kojem se održavaju predavanja, radionice, webinari za knjižničare, odgojitelje, roditelje… Ovo je prvi centar takve vrste u Hrvatskoj i otvoren s ciljem da Knjižnica postane kulturno i informacijsko središte koje povezuje sve važnije stručnjake i organizacije koje rade na dobrobit djece u zajednici.

OVCA-U-KUTIJI_program-festivala_PAZIN_2023.pdf (gk-pazin.hr)