Preskočite na glavni sadržaj

Počinje 47. Samoborska glazbena jesen

Počinje 47. Samoborska glazbena jesen
47. Samoborska glazbena jesen ove godine traje od 23. rujna do 2. listopada uz nastupe vrhunskih glazbenika iz Hrvatske i inozemstva.
vrijeme: 23.09.2022. - 02.10.2022.
mjesto: Samobor
url: http://www.samobor-festival.com
Samoborska glazbena jesen festival je koji već 47. godinu zaredom promiče vrhunsku umjetnost. Posebno tijekom posljednjih dvadesetak godina, festival se opsegom te kvalitetom i raznolikošću programa razvio u manifestaciju koja svojim sadržajem predstavlja kulturnu vrijednost od nacionalnoga značaja.
Festival je to u čiju je temeljnu filozofiju utkana ideja tolerancije, otvorenosti i pozitivnoga promišljanja glazbe i umjetnosti. Festival tako u svoj program s radošću prima najrazličitije profile koncerata i projekata, od rane glazbe pa sve do suvremenoga izričaja, od solističkih nastupa pa sve do koncerata simfonijskog orkestra. Ono što je svim tim programima zajedničko jest iznimnost i posebnost sadržaja, visoka razina njegova predstavljanja i interpretacije te istinski entuzijazam u stvaranju umjetnosti i prenošenju njezine poruke.
Festival vodi posebnu brigu o hrvatskim autorima, kako onima iz glazbene povijesti, tako i suvremenim, živućim autorima. Jedan od značajnijih projekata u tom smislu jest i narudžba novoga djela hrvatskoga skladatelja, koju festival naručuje svake godine za pobjednika natjecanja Ferdo Livadić.
Ove godine to je Tomislav Oliver, hrvatski skladatelj mlađe generacjie koja je napisalo novo djelo za prošlogodišnjeg laureata Livadića, tenora Filipa Filipovića.
 
Svečano otvaranje 47. samoborske glazbene jeseni je 23. rujna u 20 sati, u Župnoj crkvi sv. Anastazije u Samoboru.
 
Ulaznice za koncerte mogu se kupiti na www.ulaznice.hr.
Sve informacije o ulaznicama i programu festivala dostupne su na www.samobor-festival.com.