Preskočite na glavni sadržaj

Početak objave rezultata Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu

Objavom rezultata u području nakladništva, časopisa i elektroničkih publikacija, knjižarske djelatnosti te književnih manifestacija Ministarstvo kulture i medija počinje s redovitom objavom rezultata Javnog poziva za predlaganje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za 2023. godinu koji je bio otvoren od 12. rujna do 12. listopada 2022. godine.
vrijeme: 22.12.2022. -
url: https://min-kulture.gov.hr/

Iznosom od 19.768.600,00 kuna, odnosno 2.623.744,11 eura podržani su programi časopisa i elektroničkih publikacija, književnih manifestacija, izdavanja knjiga, književnih programa u knjižarama te programi poticanja književnog stvaralaštva, što je u ovom dijelu potpora za knjigu i nakladništvo povećanje od 7 % u odnosu na prethodnu godinu.
 
Programe časopisa i elektroničkih publikacija te programe književnih manifestacija i književnih programa u knjižarama vrednovalo je Kulturno vijeće za knjižnu, nakladničku i knjižarsku djelatnost: Katica Mikulčić Matković, predsjednica; Iva Grgić Maroević, Evelina Rudan Kapec, Dorta Jagić i Marko Gregur. Opširnije>>>