Preskočite na glavni sadržaj

Jubilarni Virovitički kazališni susreti - 20. VIRKAS

Jubilarni Virovitički kazališni susreti - 20. VIRKAS
Svečanom premijerom predstave 'Krivi Billy s Inishmaana' Kazališta Virovitica i Gradskog dramskog kazališta 'Gavella', redatelja Dražena Ferenčine, u petak, 9. veljače, počeo je jubilarni 20. VIRKAS, Virovitički kazališni susreti kojeg kontinuirano od samog osnivanja podupire Ministarstvo kulture i medija.
vrijeme: 09.02.2024. - 09.03.2024.
mjesto: Virovitica
url: https://kazalistevirovitica.hr/virkas-2024/

Na premijeri predstave prisustvovala je izaslanica ministrice kulture i  medija Nine Obuljen Koržinek ravnateljica Uprave za medije i razvoj kulturnih i kreativnih industrija Jasna Vaniček-Fila koja je istaknula važnost te kazališne manifestacije koja promovirajući kazališne susrete, već dva desetljeća dodatno promovira Viroviticu kao grad kazališne umjetnosti. Posebno je naglasila kako slaveći glumu i scensko stvaralaštvo, organizatori VIRKAS-a predstavljaju niz kazališnih produkcija iz zemlje i inozemstva, obraćajući se predstavama različitih poetika i žanrova te publici svih generacija. Dodala je kako predstave kazališnih kuća iz cijele Hrvatske (od Dubrovnika do Osijeka),  gostovanja iz Bosne i Hercegovine te međunarodne koprodukcije, ovogodišnji jubilarni festivalski program čine posebno bogatim i raznovrsnim.
 
Ravnateljica Vaniček-Fila izrazila je zadovoljstvo što u programu sudjeluje nekoliko nacionalnih kazališnih kuća kao i kazališnih predstava nastalih u suradnji s umjetničkim organizacijama ili nacionalnim festivalima, a posebno je istaknula pozornost koju festival kontinuirano posvećuje djeci i mladoj publici.
 
Povodom visoke obljetnice, u mjesec dan trajanja Virkasa, Kazalište Virovitica pripremilo je bogat program koji će se odvijati na četiri lokacije te će se predstave osim u Virovitici moći pogledati i u Slatini, Suhopolju i Pitomači.
 
Galerija fotografija>>>