Preskočite na glavni sadržaj

Plesna radionica s Lunom Lilek u Splitu

Radionički program drugog polugodišta Male škole suvremenog plesa otvara radionica 'Istraživanje, kreativnost i grupni izričaj' voditeljice Lune Lilek koja će 23. rujna, s početkom u 20 sati, gostovati sa Zagrebačkim plesnim ansamblom i predstavom 'Okvir' u Gradskom kazalištu mladih Split, a radionicu će održati dan kasnije, 24. rujna, od 10 do 13 sati, u dvorani Beton kino splitskog Doma mladih.
vrijeme: 24.09.2023. -
mjesto: Split
url: https://www.facebook.com/PlesnaudrugaTiramola/

Plesna radionica - Istraživanje, Kreativnost i Grupni izričaj omogućuje sudionicima da dublje istraže temu predstave  'Okvir', razviju svoje plesne priče i iskuse proces stvaranja. Počevši od osnovnih plesnih elemenata i fiksirane sekvence, prelazit će na individualno istraživanje pokreta te suradnički rad u grupama. Kroz kreativne zadatke i tehničke alate, zajedno ćemo stvoriti svoj vlastiti "okvir" plesnog izričaja. Ova radionica otvorena je svima koji žele istražiti umjetnički proces kroz plesnu perspektivu.
 
Luna Lilek rođena je 1. kolovoza 1998. godine u Brežicama, Slovenija. Svoje prve plesne korake radi u plesnom studiju „Modus” pod vodstvom majke Snježane Lilek. U tom se razdoblju natječe u modern, jazz i show plesovima te osvaja mnoge nagrade kako na domaćim tako i na velikim međunarodnim prvenstvima. Godine 2015. završava srednju Umjetničku školu Franje Lučića te počinje raditi kao plesna pedagoginja i koreografkinja. 2016. u Veneciji završava certificirani jednogodišnji program „Oliva Contemporary Dance Project“ strukturiranog za plesno usavršavanje. Sažetak rada na modern plesnim tehnikama, baletnoj tehnici, improvizaciji i partneringu zaključen je izvedbom u koreografiji Michelea Oliva i Francesce Dario. Na temelju postignuća na međunarodnim prvenstvima 2017. i 2018. godine pozvana je u Ured predsjednice Republike Hrvatske. Drugu ekonomsku školu završava 2017. godine, a 2018. upisuje studij suvremenog plesa na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Za vrijeme studija sudjeluje u raznim projektima od kojih se ističu ''1945'' (Gustavo Oliveira), ''Hunting family 6" (Francesco Scavetta), ''Glad'' (Miloš Isailović), ''Gore'' (Ferenc Fehér), koreografira plesnu minijaturu ''Let us fly'', a 2020./2021 osvaja Rektorovu nagradu za veliki timski znanstveni i umjetnički rad ''PlesADU''. U listopadu 2021. godine završava sveučilišni preddiplomski studij sa zvanjem sveučilišna prvostupnica (BA) suvremenog plesa – izvedbeni smjer. U veljači 2022. godine postaje članicom Zagrebačkog plesnog ansambla.
 
Prijave za radionice se vrše najkasnije dva dana prije radionice, na mail plesnaudrugatiramola@gmail.com nakon čega ćete dobiti informacije o uplati članarine za Malu školu. Iznos članarine za radionicu iznosi 30 eura.
 
Srednjoškolci, studenti, umirovljenici, članovi strukovnih organizacija UPUH/PULS imaju popust 30%, a članovi Tiramole 50 % popusta na radionice.
 
Program Male škole suvremenog plesa i rad plesne udruge Tiramola podržavaju Zaklada Kultura nova, Ministarstvo kulture i medija RH, Splitsko-dalmatinska županija i Grad Split.