Preskočite na glavni sadržaj

Pjesničkom riječju 'Stop nasilju nad ženama' 2022.

I ove će se godine na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, 25. studenog, s početkom u 19 sati, u foajeu Narodnog sveučilišta Dubrava održati manifestacija pod nazivom: Pjesničkom riječju 'Stop nasilju nad ženama'.
vrijeme: 25.11.2022. -
mjesto: Zagreb
url: https://ns-dubrava.hr/

Uz cijenjene goste govornike program će uveličati:
 
Glazbeni gosti:
Ana Rucner na violončelu uz pratnju pijanista Aleksandra Kačurova
Vlatka Burić Dujmović, operna pjevačica
Neven Palaček – Papageno, operni pjevač
VIS Danice
 
Gosti glumci:
Kostadinka Velkovska
Jasna Odorčić
Zvonimir Novosel
 
Program su moderirale i vode
Inicijator projekta i osnivač bloga Lidija Puđak
Glavna članica organizacijskog odbora Ljiljana Lipovac
 
Blog pod nazivom Pjesničkom riječju "STOP NASILJU"- POETRY WORD "STOP VIOLENCE" osnovan je u jedanaestom mjesecu 2012. godine kada je skupina pjesnika, entuzijasta svojim načinom tj. riječju izrazila u tjednu borbe protiv nasilja nad ženama, potporu, pišući pjesme po društvenim mrežama, te na taj način apelirala na problem pred kojim tako često zatvaramo oči. 
 
Blog na kojemu je do sada 840 afirmiranih i neafirmiranih  pjesnika iz cijele regije i svijeta je dalo svoj doprinos poetskim izričajem te svake godine šalju svoje radove kao vrisak protiv problema s kojim se svakodnevno susrećemo. Blog nije samo protiv ove vrste nasilja nego svih nasilja koja od odraslih ljudi i djece rade dramatične psihičke žrtve te u najgorem slučaju, oduzimanje života, te samoubojstava.
 
Želeći apelirati jače uspjeli smo kroz mukotrpan rad  spajati gradove i države te smo prošle godine došli do sjajne brojke od pedeset i pet gradova u dvanaest država s tim da je Zagreb domaćin.
 
Svi organizatori kontaktiraju ustanove, policijske postaje, psihologe, psihijatre, sigurne kuće te sve one koji mogu tu večer sa svojim podacima nam se obratiti te upozoriti na sržni dio problema.
 
Želja nam je u budućnosti, za desetu godišnjicu izdvojiti stotinjak radova te izdati zbirku s čijim bi otkupom pomogli sigurnim kućama, kako mi u Hrvatskoj tako i u ostalim državama.  Isto tako nam je velika želja za desetu obljetnicu okupiti sve nositelje tj. organizatore programa iz svih gradova (država) na jednom mjestu, u Zagrebu, Hrvatskoj.
 
Inicijator projekta i osnivač bloga Lidija Puđak.