Preskočite na glavni sadržaj

Pjesnički festival 'Odvalimo se poezijom' u Bolu na Braču

Petu godinu za redom, posljednjeg vikenda u kolovozu, od 27. do 29. kolovoza, u Bolu na Braču održava se mali pjesnički festival 'Odvalimo se poezijom' koji je dio kulturne manifestacije Bolsko lito i organizacijski se održava uz podršku Centra za kulturu Općine Bol. Sva su festivalska događanja otvorena i besplatna!
vrijeme: 27.08.2021. - 29.08.2021.
mjesto: Bol
url: https://www.facebook.com/Odvalimo-SE-Poezijom-518892704937587/

Festival nastavlja ideju poticanja susreta među autorima i poetikama, spajajući poetike otoka i poetike suvremenih autora, kao i čakavicu i standardni jezik, te koristeći otočke lokalitete i prirodu kao gradivne elemente pjesničkog susreta.
 
Ove godine najavljeni su gosti i program: četverostruka pjesnička laureatkinja Evelina Rudan, otočki mag Senko Karuza s novom knjigom, u programu Bročki glos Ivica Jakšić Čokrić Puko i dva desetljeća kultne knjige "Čovik", Nada Topić kao voditeljica dječje radionice, poezija pustinjaka, program posvećen sjećanju na Zagajewskog, panel o čitanju u Godini čitanja...
 
Organizacijski tim: Ivana Bošković, Sanja Baković, Tamara Đermanović, Nada Topić.
 
Večernji programi održat će se u kazalištu pod vedrim nebom, Teatrinu „Dva ferala“, u prostoru u kojem ima dovoljno sjedećih mjesta kako bi se mogle poštivati i epidemiološke mjere.  U slučaju kiše, večernji programi održat će se u prostranoj galeriji Doma kulture u Bolu.
 
Pjesnički festival Odvalimo se poezijom 2021. u Bolu na Braču - program