Preskočite na glavni sadržaj

Pjesme Gabriela Rosenstocka uz djela Alfreda Freddyja Krupe

Irski pjesnik Gabriel Rosenstock, u suradnji s izdavačem Cross-Cultural Communications of New York, objavio je trojezičnu knjigu pod nazivom 'Brightening of Days' sastavljenu od haiku pjesama u tanka formi (5-7-5-7-7 slogova), na irskom, engleskom i hrvatskom jeziku, kao odgovor na umjetnička djela hrvatskog umjetnika Alfreda Freddyja Krupe.
vrijeme: 11.01.2022. -
url: https://www.rosenstockandrosenstock.com/

Ova zbirka pjesama tanka na 87 stranica može se pročitati na Calameo platformi i EDOCR platformi. Prijevod pjesama na hrvatski jezik potpisuje Tomislav Maretić, član Društva hrvatskih književnika.
Alfred Freddy Krupa (1971.) višestruko je nagrađivani suvremeni slikar, majstor crtanja, književnik, umjetnički fotograf i učitelj likovne kulture. Krupa je pionirska snaga u pokretu New Ink Art, poznatom po svom minimalizmu i intenzitetu, međunarodnom pokretu ukorijenjenom u suvremenoj stvarnosti s podrijetlom s Dalekog istoka. Pjesnik Rosenstock je bio inspiriran i ranim i novijim Krupinim umjetničkim djelima, uglavnom krajolicima različitih stilova, umjetničkih pristupa i tehnika.