Preskočite na glavni sadržaj

Pitching Scenarističkog laboratorija

Kinoklub Zagreb organizira prvi javni pitching projekata za kratke igrane filmove, razvijanih na radionici Scenaristički laboratorij. Projektima i njihovim autorima time se želi pružiti vidljivosti ali i potencijalno osigurati  suradnju i razvoj na profesionalnoj razini s ciljem realizacije filma. Pitching će se održati u subotu, 1. travnja, s početkom u 11 sati, u dvorani KIC-a.
vrijeme: 01.04.2023. -
mjesto: Zagreb
url: https://kkz.hr/

Svoje scenarije za kratke igrane filmove predstavit će četiri autora:  Nadija Cvitanović, Tibor Đurđev, Roko Juričić i Borna Zidarić. Nakon prezentacije projekata, slijedi razgovor s publikom i druženje. Pridružite nam se i podržite polaznike radionice, pomozite im svojim komentarima, a možda i pronađite svoj idući projekt!
 
Projekti su razvijani pod mentorstvom redateljice i scenaristice Sonje Tarokić (scenaristički dio) i producenta Mateja Merlića (pitching). Polaznici ove godine prvi put vježbaju pitchanje javno, što je omogućeno suradnjom s Kulturno informativnim centrom u Zagrebu.
 
Scenaristički laboratorij trajao je nekoliko mjeseci, a cilj mu je bio pomoći svakom od scenarista da početnu verziju scenarija ili scenoslijeda kroz rad u grupi dovede do naprednije i detaljnije verzije - one koja će upravo u autorovom viđenju biti poboljšana, “istinitija” verzija originalnog nauma, i koju će potom htjeti samostalno i/ili u suradnji s redateljem i snimati. Također, radionica je težila proširiti znanja polaznika o scenaristici, potaknuti razmišljanja o formi, strukturi i karakterizaciji kroz zajedničko “brainstormanje” i diskusiju o svim projektima u grupi te također naučiti predstavljati svoj projekt u razvoju, s ciljem daljnjeg umrežavanja i potencijalne suradnje.