Preskočite na glavni sadržaj

Peti Napretkov tjedan kulture u Mostaru od 18. do 22. ožujka

Napretkov tjedan kulture, koji će obuhvatiti predstavljanje knjiga, likovne izložbe i koncerte, održava se peti put od 18. do 22. ožujka u Mostaru u organizaciji Napretkove Glavne podružnice Mostar, priopćeno je.
vrijeme: 18.03.2024. - 22.03.2024.
mjesto: Bosan i Hercegovina; Mostar

Tjedan se otvara u Galeriji kraljice Katarine Kosača izložbom "Plavi jahač" bosanskohercegovačkog akademskog slikara Saše Zečevića iz Žepča, kojemu je to četvrta samostalna izložba u karijeri. O njegovim slikama govorit će Kristina Ćavar.
 
U utorak, 19. ožujka na istom mjestu bit će predstavljena knjiga "Stari most s mjesta događaja" autora Miroslava Landeke. Knjiga dokumentaristički i novinarski prati izgradnju i događanja oko izgradnje Starog mosta od potpisivanja 1999. za njegovu obnovu do presude Haaškog suda. O knjizi će govoriti Vanda Babić Galić, Anto Ivić i Danijel Vidović.
 
Dan potom na programu je, u suradnji s Udrugom s Down sindrom Mostar, otvorenje izložbe fotografija "Nebo" Darije Delić, istaknute članice Udruge s Down sindromom u Mostaru.
 
U četvrtak, 21. ožujka Ansambl "Fugato" iz Zenice izvest će koncert srednjovjekovne glazbe. Ansambl koji čini osam glazbenika traga za glazbom tvrđava Bosne i Hercegovine i uglazbljuje srednjovjekovne bosanske tekstove.
 
Za kraj Napretkova tjedna kulture predviđeno je predstavljanje knjige "Znamen na koži" u kojoj Vesna Haluga znanstveno obrađuje jedinstveno tetoviranje katolkinja u Bosni i Hercegovini. O knjizi će govoriti Marko Dominović, Anto Ivić i Zoran Stojanović. Sudjelovat će i modna dizajnerica Helena Beljo iz Mostara koja kroz vlastiti brand "Poppy" promovira tradicijsku tetovažu. (Hina)