Preskočite na glavni sadržaj

'Pelikan' Filipa Herakovića osvojio posebnu nagradu žirija festivala Black Nights u Tallinnu

Dugometražni igrani prvijenac Filipa Herakovića, 'Pelikan', osvojio je posebnu nagradu žirija natjecateljskog programa debitantskih filmova (First Feature Competition), a redatelju je nagrada uručena na svečanosti u subotu, 26. studenog. Ovogodišnje, 26. izdanje Filmskog festivala Black Nights u Tallinnu (PÖFF) održalo se od 11. do 27. studenog 2022. 
vrijeme: 27.11.2022. -
url: https://poff.ee/en/

Uz Pelikana se u sekciji First Feature Competition natjecalo 18 filmova za nagradu od 5.000 eura koju je dodijelio National Geographic te dvije posebne nagrade stručnog žirija u sastavu: redatelj Sebastian Meise (Austrija), producentica Pippa Cross (Velika Britanija), glumica Therese Malvar (Filipini), producent Jean des Forêts (Francuska) i scenarist Michael Idov (SAD). . 
 
Redatelj Filip Heraković preuzeo je posebnu nagradu žirija na svečanoj dodjeli održanoj u Tallinnu, 26. studenog. 
 
"Posebno je iskustvo imati premijeru prvog filma na međunarodnom festivalu poput ovog u Tallinnu, koji nam je omogućio najbolji prvi susret s publikom koji smo mogli zamisliti. Nagrada je stigla samo kao potvrda pozitivnog prijema našeg filma kod publike, ali i sjajnog i predanog rada svih uključenih u stvaranje Pelikana," rekao je nakon dodjele Heraković. Više...