Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje izložbe radova Vilima Svečnjaka u Muzeju Đakovštine

U Noći muzeja, 27. siječnja u 19.30 sati Muzej Đakovštine otvara izložbu slika Vilima Svečnjaka, koja će se moći pogledati do 27. ožujka. Izložba obuhvaća 46 crteža i radova umjetnika, koji su nastali tijekom šest desetljeća njegovog umjetničkog stvaranja.
vrijeme: 27.01.2023. - 27.03.2023.
mjesto: Đakovo
url: http://muzej-djakovstine.hr/

Muzej Đakovštine pridružit će se i ovogodišnjoj, 18. Noći muzeja, koja će se održati u petak, 27. siječnja s temom "Muzeji su važni", što se potvrdilo i u vrijeme pandemije koronavirusa, rata, potresa, klimatskih promjena i drugih kriznih situacija, rečeno je na konferenciji za novinare.

"Muzeji imaju moć i odgovornost utjecati na razvoj, napose kulturni razvoj društva. Nositelji su događanja, kreatori kulturnih i drugih trendova", rekla je ravnateljica Muzeja Đakovštine Marina Božić.
Najavila je da će u Noći muzeja biti otvorena izložba slika Vilima Svečnjaka, koja će se moći pogledati do 27. ožujka. Program u Muzeju Đakovštine trajat će od 18 sati do iza ponoći, a i ove je godine namijenjen svim uzrastima i afinitetima.
Etnologinja Muzeja Ivana Dević najavila je radionicu Cimet - put začina, a uz sudjelovanje ovdašnjih škola i učenika koji se školuju za kuhare. Kustosica Arheološkog odjela Muzeja Đakovštine Jelena Boras najavila je da će se dio programa održavati online, a vezan je uz povijest 35 ovdašnjih sela iz rukopisa Stjepana Brlošića te brojne fotografije autora Mirka Markovića.
Knjižničarka Muzeja Romana Radišić najavila je prikaz filmova Foto-kino kluba Đakovo i Planinarskog društva Đakovo. Riječ je o kraćim filmskim uratcima, svjedocima vremena života grada i aktivnostima đakovačkih planinara.
Na samom kraju Noći muzeja u Muzeju Đakovštine održat će se glazbeni program Udruge za promicanje glazbene kulture Arija.

Hina/Culturenet