Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje izložbe "Put bez povratka – od logora Slana do logora Jasenovac"

Izložba "Put bez povratka - od logora Slana do logora Jasenovac" otvara se u srijedu, 10. srpnja u 19 sati, u KIC-ovoj Galeriji na katu u Preradovićevoj 5.
vrijeme: 10.07.2024. - 23.08.2024.
mjesto: Zagreb
url: http://www.kic.hr

U sklopu izložbe održat će se razgovor, prikazivanje filma Uvala redateljice Nike Petković i redatelja Davora Konjikušića te spomen šetnja.

Izložba tematizira sudbine zatočenika i zatočenica logora Slana као dijela gospićke grupe logora i njihov put do logora Jasenovac tijekom ljeta 1941. godine.
 
Autor izložbe je Ivo Pejaković. Organizatori izložbe su: JUSP Jasenovac, Documenta - Centar za suočavanje s prošlošću, Srpsko narodno vijeće i Kulturno informativni centar - KIC. Izložba se prethodno održala u Jasenovcu i Beogradu, uz podršku Stiftung EVZ i Međunarodnog saveza za sjećanje na holokaust
 
U sklopu izložbe u KIC-u će se prikazati i film Uvala, redateljice Nike Petković i redatelja Davora Konjikušića, u produkciji SNV-a i Kolektora, nastao u okviru umjetničkog istraživanja prostora uvale Slana za potrebe izložbe Slana: radikalni krajobraz u produkciji Srpskog narodnog vijeća.
Moći će se pogledati i reportaža televizije VIDA o koncentracijskom logoru u Slani, autorice Nikoline Zavišić.
 
Izvor/detaljnije: KIC