Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje izložbe 'Planet School'

Otvorenje izložbe 'Planet School' održat će se u petak 12. travnja u 20 sati u Garaži Kamba i Planetu. Izložba je rezultat istoimenog radioničkog ciklusa u organizaciji Garaže Kambe i Planeta, u suradnji sa studentima Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti te Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu i tiskare Smak Press. 
 
vrijeme: 12.04.2024. -
mjesto: Zagreb

Riječ je o rezultatima interdisciplinarnog radioničkog ciklusa u organizaciji Garaže Kambe i Planeta, u suradnji sa studentima Nastavničkog odsjeka Akademije likovnih umjetnosti te Odsjeka za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta u Zagrebu i tiskare Smak Press, u okviru koje su studentice i studenti dobili su zadatak napisati svoj umjetnički manifesto, a kao polazna točka poslužila su „10 rules for students and teachers“ često pripisivana glazbeniku i umjetniku Johnu Cageu, a čije autorstvo zapravo pripada redovnici Coriti Kent.

Tijekom radionice studenti su se upoznali s tehnikom sitotiska (na papir i tekstil), kao i mogućnosti izrade samizdata, odnosno - fanzina, ali i nizom mekih vještina, kao što su i prošli kroz te preispitali vlastite spoznaje, navike i pretpostavke.

U sklopu izložbe, organizira se i panel s početkom u 20:30 kojim će se detaljnije predstaviti projekt, s posebnim osvrtom na pitanja autorstva, zajedništva i suradnje.