Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje izložbe 'Percepcije' u Galeriji Forum

Izložba 'Percepcije' umjetnica iz Istre i Zagreba nastala u suradnji s Gradskom galerijom Labin otvara se ​u ponedjeljak 17. lipnja u 19 sati u Galeriji Forum u Zagrebu.
vrijeme: 17.06.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.kic.hr/galerija-forum/

Kustosice i autorice izložbenog koncepta su Stephanie Peršić i Marta Radman, a izložba će predstaviti nove radove deset umjetnica: Eni Blašković, Glorije Blazinšek, Sande Črnelč, Meri Files, Hane Hanak, Anje Juričić, Monike Milas, Albe Miočev, Iris Poljan i Marine Rajšić.

Izložba predstavlja audiovizualne, fotografske i ambijentalne radove, kao i radove koji na nekonvencionalan način pristupaju klasičnim medijima likovnog izražavanja.

Riječ je o izložbenom konceptu koji tematizira specifična ženska iskustva. Tim od deset umjetnica i dvije kustosice u ovom sastavu je već izlagao u Gradskoj galeriji Labin i u Rijeci, a nastup u Galeriji Forum im je treći po redu. Za svaku priliku radovi se mijenjaju s obzirom na prostor i njegove specifične zahtjeve, kao i s obzirom na kontekst u kojemu se nalaze. Izložba je osmišljena i kao dijalog autorica iz Istre i Zagreba (iz svake sredine je po pet umjetnica i jedna kustosica).

Izložba se može pogledati do 3. kolovoza 2024.
Radno vrijeme:
Ponedjeljak - petak
12 - 19
pauza 15 - 16
-------------------
Subota
10 - 14