Preskočite na glavni sadržaj

Otvorenje dviju samostalnih izložbi ove subote u galeriji Fonticus

Dva samostalna likovna projekta - izložba 'Pernata konstelacija' Mariane Ban i izložba 'Između htijenja i snoviđenja' Ivne Bruck bit će predstavljene 1. listopada u 19 sati u Galeriji Fonticus u Grožnjanu. Kustos izložbi je Eugen Borkovsky.
vrijeme: 01.10.2022. -
mjesto: Grožnjan

Mariana Ban: PERNATA KONSTELACIJA
'Ovaj likovni projekt koji potpisuje Marina Ban nudi nam motiv ptice i ponekad lišća, granja, žbunja. Oba motiva pripadaju repertoaru prirodnog okruženja. Radi se o većim formatima uz izvedbu tehnikom uljanih boja na papiru. Specifičnost većine ovih radova je umjetničina inovacija, ideja da se radovi mogu vidjeti obostrano. Umjetnica prepušta boji na volju da se probije kroz slojeve papira i da pokaže oblike na drugoj strani podloge.' (..)  Eugen Borkovsky, IX. 2022.
  
Ivna Bruck: IZMEĐU HTIJENJA I SNOVIĐENJA
'Karakteristike bogate produkcije Ivne Bruck su vizualizacije doživljaja bez oslonca na prepoznatljive oblike. U ponuđenom asortimanu prevladava intenzivno činjenje koje nudi širok repertoar izvedbi. Neki radovi obiluju kolorom, a najčešće nalazimo liniju kao odrednicu. Ova izabrana i podastrta, plemenita, ali raznorodna kolekcija poigrava se promatračevom percepcijom na planu vizualnog i smislenog. Radovi iniciraju više mogućih interpretacija. Možda su najzanimljiviji diskursi: pozicija autorice, vrijeme u kojem su ovi radovi nastali i tretman promatrača.' (…)  Eugen Borkovsky, IX. 2022.