Preskočite na glavni sadržaj

Otvoreni upisi u Novu školu dokumentarnog filma

Filmaktiv otvara prijave za novu, treću generaciju polaznika Nove škole dokumentarnog filma. Ovaj petomjesečni program namijenjen je zaljubljenicima u film koji vjeruju da su priče svuda oko njih i žele ih ispričati. Iskustvo je nepotrebno – sve što ne znate možete naučiti upravo ovdje. Škola počinje krajem veljače, prijaviti se možete do 15. veljače 2023., a bit će selektirano do 8 polaznika u dobi od 18 do 40 godina starosti. (Rok za prijave na Novu školu dokumentarnog filma je produljen do 25. veljače 2023.!)
vrijeme: 07.02.2023. - 25.02.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://filmaktiv.org/

Nastava će se održavati svaki tjedan, u popodnevnim satima petkom i u jutarnjim satima subotom. Škola je besplatna, ali će biti potrebno priložiti polog za slučaj oštećenja opreme.
 
Škola je koncipirana kao sustavni intenzivni program u trajanju od pet mjeseci  (od veljače do srpnja) i podijeljen u dva segmenta: teorijski i praktični. Teorijski se dio sastoji od gledanja relevantnih filmova povezanih s temom praktične vježbe, dok se praktični dio sastoji od snimanja, montiranja i koncipiranja vlastitih radova s obzirom na zadanu vježbu.
 
Osim praktičnog dijela važan dio curriculuma je rezerviran za prikazivanje i analizu stranih i domaćih dokumentarnih filmova, te za gostujuće autore koji će polaznicima kroz predavanja i individualna savjetovanja prenijeti svoja iskustva rada na filmu te izazove i greške s kojima su se susreli tijekom svih faza produkcije. Opširnije…