Preskočite na glavni sadržaj

Otvoreni jubilarni 25. Mostarsko proljeće - Dani Matice hrvatske Mostar

Koncertom 'Neka cijeli ovaj svijet… Naših 25' u četvrtak, 27. travnja, je svečano otvoreno jubilarno izdanje 25. Mostarsko proljeće – Dani Matice hrvatske Mostar, kulturna manifestacija koju je predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran ocijenio najvažnijom u Bosni i  Hercegovini.
vrijeme: 27.04.2023. -
mjesto: Bosna i Hercegovina; Mostar
url: https://maticahrvatska-mostar.com/

‘’Riječ je, po mišljenju mnogih, o najvažnijoj kulturnoj manifestaciji u BiH, koja i u inozemstvu zadobiva sve veći ugled. Od srca čestitam Ogranku Matice hrvatske Mostar i svim suradnicima i podupirateljima na odlično odrađenim pripremnim radnjama“, rekao je Gavran obraćajući se u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru na ceremoniji otvaranja.
 
Matičina centrala u Zagrebu zajedno sa svim podružnicama Matice hrvatske raduje se ovoj kulturnoj manifestaciji, a njezin uspjeh doživljavaju i vlastitim uspjehom, dodao je Gavran. 
 
„Kulturnoj javnosti se darivaju kulturni i umjetnički program visoke estetske razine“, istaknuo je predsjednik Matice hrvatske Miro Gavran.
 
Tijekom višednevne manifestacije Matice hrvatske Mostar - Mostarsko proljeće, štovatelji kulturnoga stvaralaštva  imat će prigodu vidjeti i uživati u brojnim sadržajima od izložaba, predstava, predstavljanja knjiga i glazbenih koncerata.
 
Na ceremoniji otvaranja posjetitelji su slušali izvedbe Zbora Belcanto i Zbora Benedikt, te soliste Sanju Boban, Monijk Jarak Mikulić, Danijela Perića, Tomislava Perića i Stefana Ajvaza, kao i orkestar pod ravnanjem maestra Filipa Miloševića.
 
Na programu su bila klasična djela skladatelja Beethovena, Bellinija, Bizeta, Mozarta i drugih.
 
Svečani jubilej obogatio je i Nocturno Olivera Dragojevića, te glazbena poslastica iz mjuzikla Alfija Kabilja 'Jalta, Jalta'. (Hina)