Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene su prijave za Filmske radionice za djecu i mlade u Fužinama

U organizaciji Hrvatskog filmskog saveza, od 17. do 22. srpnja u Fužinama će se održati radionice igranog, animiranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma, namijenjene djeci i mladima od 12 do 17 godina. Prijave su otvorene do 10. lipnja 2023.!
vrijeme: 17.07.2023. - 22.05.2023.
prijava: 10.6.2023.
mjesto: Fužine
url: http://hfs.hr/

Fužine su smještene 730 metara nad morem, u jugozapadnom dijelu Gorskog kotara, okružene slikovitim planinama, crnogoričnim šumama i jezerima. Na radionicama u ovom pitoresknom okruženju  mogu sudjelovati sva zainteresirana djeca i mladi u dobi od 12 do 17 godina.
 
Filmske radionice za djecu i mlade u Fužinama idealna je prilika za djecu i mlade da ljetovanje u prirodi povežu s učenjem o filmskoj tehnici te se usmjere prema profesionalnom bavljenju filmom. Riječ je o jedinstvenom projektu koji je zamišljen kao edukacijski program, koji kroz različite aktivnosti mladima omogućava upoznavanje s filmskom tehnikom i usmjeravanje prema profesionalnom bavljenju filmom.
 
Radionice su podijeljene po dobnim skupinama. Djeci od 12 do 14 godina namijenjene su radionice igranog i animiranog filma. Za one malo starije, od 15 do 17 godina, otvorena je radionica dokumentarnog filma, na kojoj će mladi filmofili otkriti sve čari istraživanja i snimanja stvarnih priča i njihova prenošenja na filmsko platno, dok će oni koji više vole eksperimentirati imati priliku upisati radionicu eksperimentalnog filma.
 
Uz već uhodani radionički program s večernjim projekcijama otvorenima za javnost, i ove godine djeca i mladi imat će priliku da u pet dana druženja i zajedničkog rada upitaju sve što poželite svoje mentore, filmske profesionalce iz područja igranog, animiranog, dokumentarnog i eksperimentalnog filma.
 
Rok za prijavu je 10. lipnja 2023., a više o uvjetima pročitajte na poveznici.

Kontakt osoba je Sanja Zanki Pejić: obrazovni@hfs.hr.