Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za sudjelovanje u participativnom umjetničkom radu 'Social Sandwich'

Otvorene su prijave za sudjelovanje u besplatnoj društvenoj online aktivnosti 'Social Sandwich' (Društveni sendvič) koja će se održavati od 6. do 12. rujna 2021. u organizaciji digitalnog studija Fast Familiar iz Ujedinjenog Kraljevstva. Ova aktivnost je besplatna, a registracija započinje 30. kolovoza 2021.!
vrijeme: 30.08.2021. -
url: https://www.facebook.com/culturehubcroatia/

Društveni sendvič je participativni umjetnički rad koji podrazumijeva online susrete sa strancima i bazira se na potencijalu za umrežavanje i povezivanje s osobama iz različitih sredina, čak i onih koji imaju drugačije stavove i mišljenja. Umjesto bespotrebnog skrolanja tijekom ručka, iskoristite sat vremena za razgovor s nekim iz druge zemlje, pogledajte svijet iz njegove/njezine perspektive te ga zajedno pokušajte razumjeti. Društveni sendvič je prilika da putujete na različita mjesta i dobijete uvid u nečiji život i svakodnevicu. To je eksperiment koji potiče na razgovor i suradnju s osobama koje ne poznajete.
 
Društveni sendvič traje sedam dana: od 6. do 12. rujna, svaki dan u vremenu između 14 i 15h. Možete odlučiti sudjelovati samo jedan dan, voditi jedan razgovor ili više razgovora tijekom tog sata ili se uključiti i više puta u periodu trajanja projekta. Svakoga dana bit će Vam dodijeljen sugovornik na temelju upitnika na koji odgovorite na samom početku. Aplikacija Siika koja pokreće razgovor, ujedno i prevodi tekst, stoga možete sudjelovati na svom jeziku.
 
Pozivaju se svi zainteresirani da prilikom 15-minutnog razgovora, tj. razmjene pisanih poruka, pronađu ono u čemu se slažu sa sugovornikom te da pokušaju nastaviti razgovarati i onda kada dođe do razilaženja u mišljenjima. Društveni sendvič postavlja pitanje što bi se dogodilo kada bismo umjesto fokusiranja na različitost, pokušali zajedno raspoznati vijesti na internetu kojima možemo vjerovati.
 
Za registraciju, posjetite poveznice u nastavku:
 
Engleski - https://fastfamiliar.com/artwork/social-sandwich/?dc=en...
Hrvatski - https://fastfamiliar.com/artwork/social-sandwich/?dc=hr...
 
Na istim linkovima od ponedjeljka, 30. kolovoza, bit će moguće registrirati se za sudjelovanje i preuzeti aplikaciju.
 
Ovaj pan-europski projekt vodi digitalni studio Fast Familiar iz Ujedinjenog Kraljevstva, a Culture Hub Croatia je jedan od lokalnih suradnika čija je uloga potaknuti publiku na sudjelovanje u aktivnosti.