Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za sudjelovanje na trećem izdanju manifestacije Noć tvrđava!

Otvorene prijave za sudjelovanje na trećem izdanju manifestacije Noć tvrđava!
U ovogodišnjem izdanju Noći tvrđava (10. svibnja) mogu sudjelovati svi utvrđeni lokaliteti u Europi i ostale baštinske ustanove koji na vrijeme pošalju svoju online prijavu putem obrasca na web stranici manifestacije. Prijave su otvorene 15. veljače, a trajat će sve do 12. travnja 2024.
vrijeme: 15.02.2024. - 12.04.2024.
url: https://nightoffortresses.org/
Noć tvrđava, manifestacija koja povezuje i promovira programe na fortifikacijskim lokalitetima diljem Hrvatske i Europe, ove će se godine održati po treći put, u petak 10. svibnja.

U ovogodišnjem izdanju Noći tvrđava mogu sudjelovati svi utvrđeni lokaliteti u Europi i ostale baštinske ustanove koji na vrijeme pošalju svoju online prijavu putem obrasca na web stranici manifestacije https://nightoffortresses.org/. Prijave traju do 12. travnja 2024.

Osim osnovnih podataka o svom lokalitetu, organizatori u prijavnici trebaju predstaviti i planirani program bilo da se radi o izložbama, predavanjima, radionicama, glazbenim programima, filmskim projekcijama, plesnim izvedbama, predstavama, organiziranim obilascima, danu otvorenih vrata i sličnim sadržajima. Važno je napomenuti da je sudjelovanje u Noći tvrđava potpuno besplatno, a da planirani programi moraju biti dostupni svim posjetiteljima.

Cilj manifestacije koja je u dosadašnjim izdanjima objedinila 45 fortifikacijskih lokaliteta u šest europskih država, je poboljšati kulturno-turističku ponudu u europskim gradovima s utvrđenom baštinom te podići svijest o potencijalu i važnosti valorizacije kulturne baštine kao generatora razvoja kulturnog turizma.

Manifestacijom se ujedno širi i jača suradnja među gradovima i organizacijama koje upravljaju utvrđenom spomeničkom baštinom, a odvija se uz podršku međunarodnih udruženja EFFORTS (European Federation of Fortified Sites) i FORTE CULTURA koja su Noć tvrđava uvrstila u European Fortress Summer Event.

izvor: Tvrđava kulture Šibenik