Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za sudjelovanje na 5. ProFilm Days u Zagrebu

Peto izdanje simpozija ProFilm Days posvećenog filmskoj, TV i gaming industriji održat će se 28. rujna u prostoru Akademije dramske umjetnosti (Trg Republike Hrvatske 5). Ulaz na simpozij je besplatan, uz prethodnu registraciju koja je otvorena do 27. rujna. ProFilm Days organizira Zagrebački filmski ured uz podršku Hrvatskog audiovizualnog centra, HDFD-a, DKE - Ureda Media Hrvatske, ADU i Hrvatske turističke zajednice. 
vrijeme: 28.09.2023. -
prijava: 27.9.2023.
mjesto: Zagreb
url: https://filmzagreb.hr/

Registracija za sudjelovanje na simpoziju moguća je putem OVE poveznice
 
Kao i prethodnih godina, brojni domaći i inozemsku stručnjaci će na nadolazećem simpoziju ProFilmDays otvoriti brojne aktualne teme kroz panele, razgovore i ostala događanja. 
 
Panel pod nazivom ‘12 transformacija za priče i budućnost’, u organizaciji DKE - Ureda MEDIA Hrvatska, dovest će producenticu Helene Granqvist i scenaristicu Valeriu Richter koje su stekle značajno iskustvo u međunarodnoj filmskoj i TV industriji te su zajedno surađivale na nekoliko filmskih projekata. Međusobno pokrivaju širok raspon produkcije i pisanja igranih i dokumentarnih filmova, TV serija, kao i financiranje i organiziranje laboratorija za inovativni razvoj, proizvodnju i savjetovanje o scenarijima, stvarajući nove koncepte obuke za mlade talente i iskusne filmaše. Trenutno financiraju novi laboratorijski format i inicijativu za cijelu industriju koja se fokusira na održivost i nove načine pristupa prijeko potrebnim promjenama u ekosustavu načina na koji razvijamo, proizvodimo i povezujemo filmove i TV serije s publikom. Panel će moderirati Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda Media Hrvatska.
 
Na simpoziju će govoriti Predsjednik te predstavnici svjetske organizacije location managera (LMGI, Los Angeles) koji su zaslužni za odabir lokacija snimanja nekih od najvećih filmskih hitova kao što su: Atlanta, Occupied City, The Conjuring 2, The Aeronauts, The Expanse, Shadowhunters te serije Bridgerton i mnogi drugi naslovi.
 
Ne propustite poslušati njihove priče:
  • Benjamin Hendriks (Nizozemska), Location Manager (LMGI) / Occupied City; dokumentarni film o Drugom svjetskom ratu koji je režirao Steve McQueen i koji se snimao na više od 2000 lokacija.u svijetu
  • E.J. Richards (Velika Britanija), Location Manager (LMGI) / popularna Netflix serija Bridgerton, HBO Max serija Pennyworth, Marvel studios.
  • John Rakich (Kanada), Location Manager, President of LMGI / American Gods, Pixels, Hemlock Grove, Shadowhunters.
  • Vinko Brešan, Ravnatelj Zagreb Filma / 70. Godišnjica Zagreb filma
  • Nebojša Taraba, produkcijska kuća Drugi plan / snimanje treće sezone serije Hotel Portofino
  • Krešimir Partl, Državni tajnik Ministarstva kulture i medija
  • Davor Švaić, Akademija dramskih umjetnosti
  • Andrej Kovačević / Gaming
  • Dubravka Turić i Ankica Jurić Tilić, hrvatski kandidat za Oscara 2024, film Tragovi 

Program počinje u 9.30 sati i traje do 17.30, a nakon radnog djela simpozija, u 18 sati, na terasi Akademije goste će zabavljati bend Anya Alu Trio. Detaljan program svih predavanja bit će objavljen naknadno. 
 
Izvor: HAVC