Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za Špica radionicu 7. Filmske RUNDE

Ovogodišnja ŠPICA radionica Filmske RUNDE, revije hrvatskog kratkog filma, održat će se od 30. rujna do 2. listopada u Kulturnome centru Osijek, a zamišljena je kao cjelodnevni susret tijekom kojeg će polaznici svladati osnove filmskoga stvaranja razvojem i snimanjem vlastite festivalske špice. Prijave traju do 28. rujna 2022.! 
vrijeme: 30.09.2022. - 02.10.2022.
prijava: 28.09.2022.
mjesto: Osijek
url: https://filmskarunda.com/

Voditelj je radionice nagrađivani student filmske režije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu David Gašo. Radionica je besplatna i nije potrebno predznanje, a namijenjena je srednjoškolcima i studentima.
 
Susreti će pratiti hodogram trodnevnoga filmskog seta koji će obuhvatiti sve etape produkcije, a polaznici će se moći opredijeliti za male sektore režije, kamere, tona i montaže kako bi uspješno oživjeli zajedničku ideju. Nakon razrade ideja polaznici će sami osmisliti, snimiti i montirati sadržaj buduće najavne špice 7. Filmske RUNDE, revije hrvatskog kratkog filma, koja će se održati 14. i 15. listopada 2022. u Osijeku.
 
Zainteresirani polaznici mogu se prijaviti na filmskarunda@gmail.com najkasnije do 28. rujna 2022. s kratkim motivacijskim pismom. Uz motivacijsko pismo treba navesti i svoj kontakt (ime, broj mobitela, e-mail i godinu rođenja). Odabranim polaznicima povratno ćemo se javiti s detaljnim programom radionice.
 
ŠPICA radionica organizirana je u suradnji s Kulturnim centrom Osijek te uz podršku DHFR-a, HAVC-a, Zaklade „Kultura nova“ i Grada Osijeka.