Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za Školu dokumentarnog filma

Restartova Škola dokumentarnog filma poziva na prijave za upis nove generacije Škole koja će se održati u Zagrebu od listopada 2023. do veljače 2024. U Školu se mogu prijaviti svi zainteresirani za stjecanje znanja i vještina potrebnih za snimanje vlastitog dokumentarca, bez obzira na godine i iskustvo, a online prijave su otvorene do nedjelje, 10. rujna!
vrijeme: 04.09.2023. - 10.09.2023.
url: https://skola.restarted.hr/

ISKUSTVO NIJE POTREBNO

U Restartovoj školi stvaranju filma pristupa se kao cjelovitoj djelatnosti, pa se tako stječu znanja i vještine iz snimanja i korištenja pripadajuće opreme, montaže slike i zvuka, produkcije, dramaturgije i režije, omogućavajući time polaznicama i polaznicima da postanu kompletni autori i autorice. 

Program se temelji na pet međusobno povezanih filmskih vježbi gradiranih od jednostavnih ka složenijima, s tim da je završna vježba ujedno priprema i izrada vlastitog dokumentarnog filma. Vježbe su nadopunjene nizom manjih zadataka za razvoj tehničkih vještina, percepcije, kreativnosti i kritičkog mišljenja, a posebna pažnja posvećuje se analizi različitih filmova i filmskih postupaka. Program uključuje i prezentacije autora o tome kako su nastali neki od njihovih najuspješnjih radova i koje bi greške valjalo izbjeći pri stvaranju filma.

Škola se vodi idejom da je filmski medij dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma pa za pohađanje Škole nije potrebno nikakvo prijašnje iskustvo niti poznavanje tehnika rada na filmu, dovoljno je biti motivirana i imati želju za bavljenjem filmom. Polaznicima pomažemo da pronađu svoj vlastiti izričaj kroz medij filma.

PREDAVAČI I PREDAVANJA

Predavački tim Škole čine domaći i inozemni predavači i mentori. Radi se o iskusnim profesionalcima koji aktivno sudjeluju u domaćoj i međunarodnoj kinematografiji te će polaznicama i polaznicima biti dragocjen izvor znanja, iskustva i savjeta u radu na filmu. Predavači Škole dokumentarnog filma su: redatelj Igor Bezinović, montažerka Hrvoslava Brkušić, multimedijska umjetnica Katerina Duda, redateljica Ana Hušman, fotograf i snimatelj Bojan Mrđenović, snimateljica Dinka Radonić, producent Oliver Sertić, redatelj Nebojša Slijepčević, producentica Vanja Jambrović, snimatelj zvuka Matija Santro i dizajner zvuka Luka Gamulin. Pored stalnih predavača, program Škole uključuje i druge filmske stručnjake kao gostujuće predavače.

Program se održava u Zagrebu od listopada 2023. do veljače 2024. tri puta tjedno: utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati.

TKO SE MOŽE PRIJAVITI

Za program se mogu prijaviti svi stariji od 18 godina. Poželjno je osnovno poznavanje rada na računalu i računalo na koje se može instalirati program za montažu i po mogućnosti imati kameru s kojom se može snimati (DSLR kamera, video kamera, mobitel, …). Oprema za audio i video snimanje i tehnička podrška bit će dostupna kontinuirano tijekom trajanja programa.

KAKO SE PRIJAVITI

Rok za prijavu je 10. rujna 2023. Sve dodatne informacije dobivaju se po prijavi.

Za prijavu je potrebno:
preuzeti i ispuniti OBRAZAC (dostupan na web stranici škole)
priložiti životopis ili opis dosadašnjeg iskustva i/ili radova

Prijavu poslati na mail: skola@restarted.hr.

Cijena pohađanja Škole dokumentarnog filma iznosi: 266,00 EUR. Moguće je platiti iznos u dvije rate. Određeni broj polaznika moći će odvolontirati jedan dio iznosa u Restartu, ukoliko zadovolje sve preduvjete.

Za sva pitanja o prijavi i programu odgovore je moguće dobiti preko e-maila: skola@restarted.hr.