Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za radionice 8. Star Film Festa

U okviru 8. izdanja Star Film Festa (SFF) koji se održava od 26. do 28. kolovoza 2021. u Sisku, organizirano je nekoliko radionica - radionica filmske dramaturgije, radionica filmske kritike, zagonetna filmska radionica te radionica Liquid light show. Prijave su u tijeku.
vrijeme: 26.08.2021. - 28.08.2021.
url: https://sfilmfest.com/

Radionica filmske dramaturgije na ovogodišnjem Star Film Festivalu bavi se idejom - razvijanjem ideje i istraživanjem što je to zapravo ideja je i kakve kreativne impulse, koji nam često nisu odmah očiti, ona sadrži. Pod vodstvom Patrika Gregureca, kroz individualni i zajednički rad polaznice i polaznici će raditi na analiziranju, detektiranju i sintezi svega što im se sviđa te će kao rezultat napraviti prvi korak prema svom autorskom glasu; i prvi korak prema svojoj ideji - ideji za film. Prijave se vrše putem Google obrasca.
 
Pod vodstvom Ive Rosandić polaznici radionice filmske kritike će kroz dva dana radionice uz razgovor i analizu tuđih tekstova nastojati utvrditi osnovne pretpostavke, značaj i vrste pisanja o filmu. Uzevši u obzir individualne interese, spoznato će pokušati primijeniti u radu na vlastitim tekstovima od kojih će pojedini osvanuti i na službenim stranicama Star Film Festa. Prijave su moguće putem Google obrasca.
  
U suradnji s neprofitnom međunarodnom umjetničkom i produkcijskom platformom, Bacačima Sjenki, u sklopu projekta CinEd, održat će se zagonetna filmska radionica uz tajanstvenu filmsku projekciju jednog od najcjenjenijih suvremenih europskih filmskih autora. Naziv filma, ime redatelja, glumaca i sadržaj filma neće biti poznat do same projekcije, a zagonetku filma na radionici će se rješavati pomoću niza pojedinačnih i grupnih kreativnih aktivnosti, uz pomoć slike, zvuka, glume i mizanscene. Prijave se vrše putem Google obrasca.
 
Zbog sveprisutnosti medija, medijska pismenost smatra se jednom od ključnih kompetencija 21. stoljeća te smo baš zato na ovogodišnjem izdanju pripremili i Okrugli stol medijske pismenosti. Sudionici: Matijom Mrakovčić, Martinom Mladenović, Bojanom Ilčićem i Marijom Georgiev.
 
U organizaciji Egzoterra Kolektiva održat će se radionica Liquid light show. Ovaj oblik umjetničkog izričaja i tehnike oblikovanja rasvjete star je preko 50 godina. Karakterizira ga uporaba primitivnih alata, lako dostupnih potrošnih materijala (ulja, vode, boje) i grafoskopa. Prijave: Google obrazac.
 
Za detaljne informacije o radionicama, vremenu i mjestu njihovog održavanja kao i za informacije o ostatku programa 8. Star Film Festa, pratite službene  mrežne i društvene stranice SFF-a.