Preskočite na glavni sadržaj

Otvorene prijave za kreativne radionice Zadar Organ Festivala

Zadar Organ Festival je otvorio prijave za ovogodišnje kreativne radionice za djecu i mlade. Prijave na glazbene, likovne i/ili filmske radionice otvorene su do 10. kolovoza 2022., a broj sudionika je ograničen.
prijava: 10.8.2022
mjesto: Zadar
url: https://www.zadarorganfestival.com/
Ovog kolovoza, Zadar Organ Festival slavi svoj četvrti rođendan. Riječ je o jedinstvenom interdisciplinarnom orguljaškom festivalu ne samo u Zadru, već i u cijeloj Hrvatskoj, koji je u proteklim izdanjima imao zadaću demistificirati orgulje, srušiti stereotipe o orguljama kao isključivo crkvenom instrumentu i približiti ih publici svih generacija.

Osim niza orguljaških koncerata koji se odvijaju u rujnu svake godine, Zadar Organ Festival u drugoj polovici kolovoza organizira i interdisciplinarne radionice za djecu i mlade. Te kreativne radionice poligon su nadarenoj djeci i mladima za širenje svojih vještina na orguljama, ili pak stjecanja iskustva muziciranja u manjim komornim sastavima. Uz glazbeni dio, radionice redovito nude priliku kreativnog izražavanja likovnim putem, pa su tako u protekle tri godine nastali brojni likovni radovi i male izložbe inspirirane glazbom i orguljama. Za one malo starije, Zadar Organ Festival ponovno priprema radionicu filmske umjetnosti koja je u protekle dvije godine otkrila nekoliko sjajnih mladih umjetnika, uključujući i desetogodišnju Lili Pešušić, autoricu filma „Lažni osmjeh“ iz 2020., za koji je dobila posebno priznanje kao "neukrotivi talent“ na 15. Gledalištu Kinokluba Zagreb. 

3. kolovoza Zadar Organ Festival je otvorio prijave za ovogodišnje kreativne radionice za djecu i mlade. Prijave na glazbene, likovne i/ili filmske radionice otvorene su do 10. kolovoza 2022., a svoju prijavu možete izvršiti na službenoj stranici Zadar Organ Festivala (https://www.zadarorganfestival.com/).

Glazbene radionice i ove će godine voditi umjetnička ravnateljica Zadar Organ Festivala, orguljašica i muzikologinja Tea Kulaš te slovenska orguljašica Tjaša Drovenik Adamec. Mentorica likovne radionice bit će umjetnica Bojana Vukojević, profesorica stručnih predmeta u zadarskoj Školi primijenjene umjetnosti i dizajna. Filmsku radionicu vodit će filmski autor Toma Zidić, a pridružit će mu se i uspješna spisateljica i redateljica Dora Šustić.
Od tri navedene radionice, filmska će trajati najduže, a počinje već 11. kolovoza. Par dana kasnije, 16. kolovoza počet će glazbene i likovne radionice, a zajednička prezentacija radova prikazat će se 21. kolovoza.

Zbog velikog broja zainteresiranih, i ove je godine broj sudionika ograničen, no premda su donacije uslijed ograničene potpore ovogodišnjeg izdanja ZOF-a dobrodošle, dobra je vijest da su kreativne radionice i ove godine za svu djecu i mlade potpuno besplatne kako bi se omogućilo sudjelovanje bez obzira na ekonomske mogućnosti obitelji.