Preskočite na glavni sadržaj

Otvoren poziv za studentski žiri 8. STIFF festivala

Udruga Filmaktiv i Studentski međunarodni filmski festival - STIFF pozivaju sve zainteresirane ljubitelje/ice filma, studente/ice Sveučilišta u Rijeci da se prijave na volontersko mjesto člana/ice žirija ovogodišnjeg 8. festivalskog izdanja koje se održava u riječkom  Art-kinu od 4. do 7. studenog, a čiji će tematski fokus biti 'Tijelo'. Rok za prijavu je 20. rujna 2021.!
vrijeme: 14.09.2021. - 20.09.2021.
url: https://filmaktiv.org/

STIFF i ove godine slaže žiri koji radi u timovima. Jedan za igrani, jedan za dokumentarni te jedan za animirani film. U svakom timu nalaze se 3 člana: etablirani filmski autor/autorica, mladi redatelj/redateljica te student/studentica.

Takvom strukturom timova želi se omogućiti studenticama i studentima učenje od profesionalaca kao aktivnih članova žirija, kao i spajanje hrvatskih profesionalca s mladim autorima iz inozemstva, potičući suradnju, umrežavanje kao i razmjenu ideja. Žiri ima slobodu dodijeliti i posebna priznanja za izvrsne filmove iz programa, dok publika igra veliku ulogu glasajući za najbolji film po njihovom mišljenju.

Stoga ukoliko ste zainteresirani postati dio žirija, detaljnije informacije možete proučiti na mrežnim stranicama Filmaktiva , STIFF Festivala ili Studentskog kulturnog centra Rijeka, te na njihovim društvenim mrežama. 

Napomena: prijaviti se mogu isključivo studenti_ce riječkog Sveučilišta pomoću svojeg akademskog elektroničkog identiteta (AAI@EduHr korisnička oznaka/e-mail i zaporka).
 
*STIFF je organiziran u partnerstvu s Art-kinom, a sufinanciran sredstvima Sveučilišta u Rijeci, HAVC-a, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.