Preskočite na glavni sadržaj

Opasne veze i ostale priče: 4. broj 'Morine kutije' dostupan za čitanje

Opasne veze i ostale priče: 4. broj 'Morine kutije' dostupan za čitanje
Dana 30. prosinca 2022. online časopis za spekulativnu fikciju 'Morina kutija' objavio je novi broj koji je sada dostupan za preuzimanje s web stranice i čitanje.
Časopis se može skinuti ili izravno s web adrese morinakutija.com/mag u formatima epub, mobi i pdf, ili s platforme Smashwords.
 
Morina kutija, br. 4 (prosinac 2022.) okupila je 13 priča i 2 stripa na otvorenu temu i posebnu temu broja: “opasne veze” koja je bila posebno inspirativna našim autorima. Broj sadrži mračna, melankolična, humoristična, jezovita i nadasve (znanstveno) fantastična djela u različitim žanrovima, od horrora, distopija, urbanih fantastika do svemirskih misterija. Autori čije su se priče i stripovi našli u broju su: Ed Barol, Petra Cvitanović, Ilija Čvorović – Neno, Ivana Geček, Lea Katarina Gobec, Jelena Janjić, Hrvoje Kmoniček, Veronika Kostantinov, Ema Marić, Antonija Mežnarić, Srebrenka Peregrin, Petra Pine, Igor Rendić, Valentina Stojković i Luna Tatjana Val. Izuzetno nam je drago što je broj okupio kako već poznata i etablirana imena u domaćoj žanrovskoj književnosti, tako i nove talente. Osim priča, broj donosi dvije recenzije i posve novi segment: Morin knjiški reflektor, u kojem donosimo mali pogled na to što je novo u domaćoj produkciji. U ovome broju riječ je o ulomku iz novoga romana urbane krimi-fantastike iz pera Srebrenke Peregrin, Frina - Ordio, koji je nedavno izašao.
 
'Morina kutija' online je časopis za spekulativnu fikciju koji izlazi dvaput godišnje. Četiri su broja objavljena i dostupna za besplatno skidanje izravno sa stranice Morine kutije i platforme Smashwords. Osim priča, časopis objavljuje i recenzije knjiga, popise preporuka za čitanje i eseje na web stranici morinakutija.com. U sklopu časopisa izlazi i podcast o pisanju i objavljivanju fantastike Mora FM, dostupnom za slušanje na platformama za slušanje podcasta poput Anchora, Apple Podcasta, Google Podcasta, Spotifya i ostalih. Upiti se mogu slati na morinakutija@gmail.com, a časopis ima i Facebook i Instagram stranice, @morinakutija, na kojima se mogu pratiti aktualne novosti iz svijeta fantastike, znanstvene fantastike i horora.