Preskočite na glavni sadržaj

Online radionice umjetnice Mirjane Vodopija

Udruga 90-60-90/ Platforma za suvremenu umjetnost upućuje poziv mladima do 25 godina starosti na sudjelovanje u online radionicama Mirjane Vodopija koje će se održavati 27. i 30. siječnja, u sklopu projekta Umjetnost i kultura online “Čije je što?”.
vrijeme: 27.01.2023. - 30.01.2023.
url: https://udruga906090.org/edukativni-program/

Projekt se sastoji od niza besplatnih online radionica i diskusija s osam suvremenih likovnih umjetnika i jednim ciklusom dokumentarnog filma. Cilj projekta je približiti mladima diljem Hrvatske suvremenu društveno angažiranu i novomedijsku umjetnost kojom će im se probuditi kritička svijest za društvene teme kojima se bave umjetnici-voditelji radionica. Sve aktivnosti uključuju participativan pristup kako bi se mladima što bolje približile metode i teme konceptualne i novomedijske suvremene umjetnosti te unaprijedile njihove intelektualne i kreativne vještine.

Umjetnica Mirjana Vodopija predstavit će interaktivni umjetnički projekt koji je realizirala u suradnji s umjetnicom Ivom Ćurić, Vrijeme preokreta, baziran na istraživanju inspiriranom fenomenom akumuliranja i nagovještaja naglog otpuštanja nakupljene energije, odnosno neizvjesnosti pred raspadom određene forme ili stanja. Tijekom proteklih godina više je događaja potaklo razmišljanja o takvoj prirodi stvari i pojava. Počevši od nakupljanja kinetičke energije prije zemljotresa, inkubacije prije izbijanja simptoma bolesti pa do nakupljanja broja zaraženih prije naglog izbijanja pandemije.
Nakupljanje energije i njeno iznenadno oslobađanje prisutno je u istraživanjima u različitim područjima znanosti: u fizici, kemiji, političkim znanostima, ekonomiji, biologiji, ekologiji, ali i u umjetnosti. Polaznici će online putem moći pronalaziti ili stvarati situacije nakupljanja energije. Raspad i otpuštanje ovisit će o intenzitetu i karakteru djelovanja sudionika radionice.
 
Za više informacija javite se na e-mail adresu: galerija906090@gmail.com / www.udruga906090.org
 
Projekt sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske.