Preskočite na glavni sadržaj

Online radionice namijenjene nezaposlenima: 'Moć čitanja - čitaj i budi moćan'

​Otvorena medijska grupacija provodi EU projekt „NEED2READ" koji je usmjeren na poticanje kulture čitanja kod nezaposlenih osoba s ciljem ukazivanja na izravan i neizravan utjecaj čitanja na poboljšanje ukupne kvalitete života pojedinca, posebice onog dijela koji će im pomoći u pronalasku posla, poboljšanju učenja novih vještina s pomoću kojih bi bili konkurentniji na tržištu rada te kao inspiracija za okretanje nove stranice u životu.
prijava: 30.01.2023
mjesto: online
url: https://omg.hr/projekti/need-2-read/

Projekt „NEED2READ" je u skladu s Nacionalnom strategijom poticanja čitanja (2017/22) i s njezinim glavnim strateškim mjerama: potaknuti i podržati inicijative institucija organizacija (odgojno-obrazovne, kulturne, znanstvene i zdravstvene, udruge, zaklade) i pojedinaca usmjerenih na poticanje čitanja te senzibilizirati medije za važnost čitanja i aktivnosti koje potiču čitanje.
 
U sklopu projekta provodit će se ciklus on-line besplatnih radionica pod nazivom „MOĆ ČITANJA - ČITAJ I BUDI MOĆAN" putem ZOOM platforme.
Radionice su edukativnog i interaktivnog karakter, te će započeti tijekom veljače. Također, voditelj/ica radionice će ugostiti etablirane poduzetnike i uspješne ljude koji su svojim trudom, vještinama i disciplinom ostvarili izvanredne uspjehe u Hrvatskoj i koji će kroz naše radionice sudionicima ukazivati na sve benefite čitanja kao pogonskog goriva za put do uspjeha, koje bi knjige bilo vrijedno pročitati za profesionalni i osobni razvoj, kako započeti s čitanjem itd. Osim toga, najzanimljiviji segmenti radionice bit će montirani u obliku kratkih video sadržaja u trajanju od dvije do pet minuta, sav popratni zabavno-edukativan sadržaj bit će dostupan na web stranicama i društvenim mrežama.
 
Pomoću stečenih vještina, polaznici će postati konkurentniji na tržištu rada, a pročitane knjige će im služiti kao inspiracija i poticaj za okretanjem nove stranice u životu kako na profesionalnoj, tako i na osobnoj strani. 
 
Projektom se želi u on-line radionice uključiti 40 nezaposlenih.
Svi zainteresirani za prijavu mogu se javiti na mail adresu: office@omg.hr.
Rok za prijavu je 30.01.2023.
Radionice bi se održavale u jutarnjem terminu četvrtkom od 10-12, te bi započele u drugom ili trećem tjednu veljače.
 
Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda te Ministarstva kulture i medija.
 
Naziv projekta: NEED 2 READ
Ime korisnika: Otvorena medijska grupacija
Ukupna vrijednost projekta: 418.320,00 HRK
Iznos eu potpore: 355.572,00 HRK (85%)
Trajanje projekta: 11.07.2022. – 11.07.2023.


(Objava: 5.1.2023.)