Preskočite na glavni sadržaj

Online programi Triko Cirkus Teatra

Online programi Triko Cirkus Teatra
Triko Cirkus Teatar u okviru programa digitalne prilagodbe AKTUAL- VIRTUAL nastavlja s obogaćivanjem izvedbeno umjetničke scene u Hrvatskoj kroz produkciju i distribuciju klaunskih/novocirkuskih predstava kao i s popularizacijom cirkuske umjetnosti kroz edukativne programe.
I.
Povodom ovogodišnjeg festivala Zagreb Clown Festivala i Festivala suvremenog cirkusa – Cirkobalkana, Triko Cirkus Teatar i Cirkorama organizirali su zajedničku pressicu (u obliku atraktivne cirkuske točke) koja se može pogledati putem YouTube kanala.

II.
U sklopu odobrenog programa digitalne prilagodbe, predstava Snjeguljica Cabaret – cjelovečernja zračno-akrobatsko-klaunska predstava: cabaret i bajka u jednom, prikazana krajem svibnja na YouTube kanalu. Nastala je kao skupno osmišljeno djelo umjetnika akrobata i režijsko-dramaturško dvojca Ive Peter Dragan i Marije Antić. U procesu nastanka participirala je i publika Trikoa. Predstava je imala premijeru 16. travnja, a izvodi se na velikoj sceni KUC-a Travno.

III.
Triko cirkus teatar kao dio programske aktivnosti 'Klaunska platforma' predstavlja dva intervjua - razgovor s Davidom Shinerom, poznatim američkim glumcem, klaunom, redateljem i piscem s televizijskom i kazališnom karijerom te razgovor s Lee Delong, nagrađivanom američko-francuska glumicom, redateljicom te klaunskom pedagoginjom prilikom njihovih posjeta Zagrebu i održavanja radionica. 'Klaunska platforma' je ciklus masterclass radionica iz klaunerije i fizičkog teatra, namijenjen profesionalnim izvođačima.

Program podržava Ministarstvo kulture i medija putem Javnog poziva za programe digitalne prilagodbe i kreiranje novih kulturnih i edukativnih sadržaja.

Aktivnosti Triko Cirjus Teatra pratite na Facebook stranici.