Preskočite na glavni sadržaj

Online priručnik o znanjima i praksama arhiviranja

Online priručnik o znanjima i praksama arhiviranja
Kao rezultat projekta 'Zajedno smo jači – znanjem protiv krize' koji Udruga za promicanje kultura Kulturtreger provodi s partnerima Kurziv – platforma za pitanja kulture, medija i društva, Centrom za dramsku umjetnost, Art radionicom Lazareti i Autonomnim kulturnim centrom Attack! nastao je online priručnik o znanjima i praksama stečenim kroz projekt.
Priručnik je namijenjen svim organizacijama koje imaju potrebu usustaviti dokumentaciju i materijale nastale svojim djelovanjem, a za to nemaju iskustva, vremena ili kapaciteta.
 
Kroz projektne aktivnosti partneri su bilježili svoja znanja, prakse i nova iskustva stečena provedbom zajedničkih aktivnosti koji su u Priručniku sistematizirani kako bi ih podijelili s drugima i olakšali im rad na očuvanju organizacijskog pamćenja. Zamišljen je kao praktična pomoć organizacijama civilnog društva kroz jednostavna i pregledna objašnjenja osnovnih arhivskih protokola te inspiracije za aktiviranje zajednice brigom o organizacijskom pamćenju. Smatramo da će priručnik unaprijediti znanja i ojačati resurse za prepoznavanje dobrih praksi upravljanja u organizacijama civilnog društva naročito u području nezavisne kulture.
 
Priručnik je dostupan na ovom linku.
 
Priručnik je izrađen u sklopu projekta "Zajedno smo jači - znanjem protiv krize" koji provodi Udruga za promicanje kultura Kulturtreger u svojstvu koordinatora s partnerima Art radionicom Lazareti (ARL), Centrom za dramsku umjetnost (CDU), Kurzivom – Platformom za pitanja kulture, medija i društva te Autonomnim kulturnim centrom Attack!
 
Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 490.680,27 kn od čega se 417.078,23 kn osigurava iz proračuna EU, a 73.602,04 kn iz državnog proračuna. Sadržaj je isključiva odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger.
 
Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta izražena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge za promicanje kultura Kulturtreger i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.
 
Više o EU fondovima: www.esf.hr i www.strukturnifondovi.hr.