Preskočite na glavni sadržaj

Online predavanje slovenske kustosice Jasne Jernejšek o humoru u fotografiji

Ured za fotografiju i Galerija Spot pozivaju sve zainteresirane na online predavanje u sklopu ciklusa SPOT ON PHOTOGRAPHY koje će se održati održati u ponedjeljak 25. rujna, u 18:00 sati putem platforme ZOOM. Gošča je slovenska kustosica Jasna Jernejšek.
vrijeme: 25.09.2023. -
mjesto: online
url: https://croatian-photography.com/
U predavanju naslovljenom “Ozbiljno neozbiljno. Humor kao umjetnički stav i oblik protesta protiv ustaljenih društvenih normi” slovenska kustosica Jasna Jernejšek ponudit će pregled različitih definicija humora, komičnosti i smijeha te analizirati kako se humor manifestira u radovima nekih slovenskih umjetnika koji djeluju na polju suvremene fotografije. Predavanje će obuhvatiti i njeno istraživanje zašto se pojedine fotografije mogu shvatiti kao (šaljivi) oblik prosvjeda protiv be/smislenosti etabliranih društvenih normi i simboličkog konstruiranja značenja.
Predavanje će se održati u ponedjeljak, 25. rujna, u 18:00 sati putem platforme ZOOM na engleskom jeziku, a sve zainteresirane pozivamo da svoje sudjelovanje najave na e-mail adresu Ureda za fotografiju (info@officeforphotography.com), najkasnije dva sata prije održavanja predavanja.