Preskočite na glavni sadržaj

Online predavanje Nede Novosel 'Zagorka traži novinarski 'časni sud''

Online predavanje Nede Novosel 'Zagorka traži novinarski 'časni sud'' će se održati u srijedu, 15. studenog, s početkom u 18 sati, u sklopu Ciklusa predavanja u Memorijalnom stanu Marije Jurić Zagorke.
vrijeme: 15.11.2023. -
url: https://zagorka.net/

Da je Zagorka bila “zlatna koka” ili spas za časopise i listove koji bi dogovorili suradnju u pogledu objavljivanja njezinih feljton romana, svjedoče podaci o povećanju njihove tiraže. Takav je angažman prečesto bio, kako Zagorka naziva, “miraz” za ostanak u novinarskom zvanju, ali ipak njezina publika i dan danas pamti je po spisateljskim uspjesima. No, premda se prvotno smatrala novinarkom, bez pisanja nije mogla, pa su istraživanje i njezin bogat društveno-politički angažman te javni rad itekako obilježili i njezine romane.
 
I u godini u kojoj slavimo njezinu 150-u godišnjicu rođenja, želi se govoriti o borbenoj Zagorki koja unatoč samokritičnosti i skromnosti nije ostajala dužna u polemikama čiji je povod ocijenila kao nepravedan pokušaj njezine diskreditacije. Kome Zagorka predbacuje nezahvalnost i povodom kojeg događaja, saznajte u srijedu, 15. studenoga kada ćemo u Zagorkinim cipelama pokušati rekonstruirati jedan djelić njezina života.
 
Molimo Vas da rezervirate svoje mjesto na mail zagorka@zenstud.hr.
 
Predavanje će se održati putem Zoom platforme, te će poveznica i upute za korištenje platforme biti naknadno poslane prijavljenima!