Preskočite na glavni sadržaj

Online panel: Poslušajte nas malo, ako vam je stalo! / 13. festival prava djece

Online panel: Poslušajte nas malo, ako vam je stalo! / 13. festival prava djece
13. festival prava djece počinje 12. listopada, u 11 sati, a prva pripremljena aktivnost je online panel u kojem sudjeluju djeca i mladi koji će dati svoje viđenje kako se oni i njihovi vršnjaci nose s izazovima koje su pred sve nas stavile razne krizne situacije.
vrijeme: 12.10.2021. -
url: https://www.facebook.com/FestivalPravaDjece

Panel će moderirati Aleksej Leon Gajica, član žirija Festivala, učenik MIOC-a (Zagreb) i Mladi ambasador za prava djece i mladih.
 
Na panelu sudjeluju:
Iva Ćorković, učenica 8. razreda OŠ Dragalić, suautorica filma #STOPcyberbullyingu
Petar Duspara, učenik OŠ M. Lovraka, Petrinja
Lucija Cerovec, članica žirija Festivala prava djece, učenica X. gimnazije, Zagreb
Drita Havolli, učenica Škole za medicinske sestre Vrapče, Zagreb
Sena Puhovski, psihologinja,  predsjednica Zagrebačkog psihološkog društva
dr.sc. Ana Žnidarec Čučković, pedagogoinja, predsjednica Alternatora          
 
Pratite live stream na Facebook-u, uključite se, komentirajte i podijelite svoja mišljenja! 

13. festival prava djece

Ovogodišnji, 13. festival prava djece se ponovno odvija online putem svih ekrana (od interneta, preko društvenih mreža i YouTube-a do televizije). Prošle godine je tako na Festivalu sudjelovalo rekordnih 30 tisuće djece gledajući filmove svojih vršnjaka.
 
Ove godine novost Festivala jest da je i sam žiri dječji – djeca iz osnovnih i srednjih škola dodjeljuju nagrade filmovima svojih vršnjaka koji najbolje opisuju stanje djece i mladih u Hrvatskoj.
 
Svi filmovi koji su snimila djeca, a koji su selektirani iz revija Hrvatskog filmskog saveza, dostupni su svim školama u Hrvatskoj putem web stranice Festivala www.festivalpravadjece.com , a učitelji mogu preuzeti i nastavne pripreme za rad nakon gledanja filma. Cilj je da što više učitelja preuzme materijale i što više razgovara s djecom i mladima o temama filmova.
 
I ove će godine, osim školskih projekcija, na HRT3 biti prikazani filmovi aktualne europske produkcije u programu Dobre vibracije, zabavni, domišljati i poticajni, odlični za druženje cijelih obitelji ispred malih ekrana. Emitiranje počinje već ove subote, 16. listopada, a svi filmovi su prilagođeni i za djecu s oštećenjima sluha i vida, što Festival čini jedinim inkluzivnim festivalom u Hrvatskoj.
 
Festival prava djece pod već poznatim motom „Mali festival za velike teme“ na zabavan i pitak način progovara o dječjim temama, daje djeci i mladima prostor za izražavanje, no istovremeno poziva na dijalog, propituje i tako predstavlja relevantnu društvenu platformu. Održava se 13. godinu za redom u organizaciji Udruge za promicanje stvaralaštva i jednakih mogućnosti Alternator i partnerstvu s Uredom UNICEF-a za Hrvatsku, Uredom pravobraniteljice za djecu i Hrvatskim filmskim savezom.