Preskočite na glavni sadržaj

Online Narančasta Radionica: 'Glas i disanje' i 'Govorenje poezije'

U tijeku je drugi ciklus Online Narančastih Radionica te je ovo dobra prilika da se svi zainteresirani uključe. Naime, radionice se održavaju online putem, djeca i mladi mogu sudjelovati spajajući se od kuće ili iz škole.
vrijeme: 21.05.2022. - 23.05.2022.
url: http://www.teatarnaranca.hr/online-narancaste-radionice.html

Radionicu Glas i disanje voditi će Petra Vukelić, zagrebčanka koja je diplomirala kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te završila program klasične glume na London Academy of Dramatic Art (LAMDA) u Londonu. Glumačku edukaciju nastavlja surađujući s brojnim stručnjacima iz Hrvatske i inozemstva: Zlatko Sviben, Victor Bodo, Chiara D'Anna, Nancy Bishop, Lee DeLong, Franz Turner, Ivana Chubbuck, Paul Weber. Od 2018. član je Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika (HZSU). Uz brojne nastupe u Hrvatskoj (kazalište, tv, film), u siječnju 2020. glumački je debitirala i na londonskoj kazališnoj sceni u duodrami Petera Billinghama „The Likeness“. Umjetnička je voditeljica i osnivačica UO Kazališne družine Teatar Prima Vista. Petra se dugi niz godina bavi sinkroniziranjem animiranih filmova i video igara te radi kao spikerica u brojnim tv i radio reklamama, e-learning projektima, dokumentarnim filmovima i IVR projektima. Od 2011. radi i kao dramski pedagog a završila je i osnovnu glazbenu školu, smjer glasovir te se bavi pjevanjem (mezzosopran).
 
Radionica će se održati u subotu, 21. svibnja, u 16 sati, i tada će svi polaznici dobiti informacije o konzultacijama i ostalim terminima održavanja te radionice.
 
Radionicu Govorenje poezije voditi će Marijana Matoković, akademska glumica i lutkarica, jedna od osnivačica Teatra CIRKUS Punkt. Magistrirala je glumu i lutkarstvo na Umjetničkoj akademiji u Osijeku 2016.godine i postala je prvostupnica ekonomije poduzetništva 2011.godine. Tijekom studija dobiva Dekanovu nagradu za svoj rad, a kasnije i nagradu za najbolju režiju na međunarodnom festivalu Maslačak u Sisku, te nagradu Mali Marulić za najbolju predstavu u cjelini za predstavu U potrazi za dijamantnom suzom GK Požega. Ima status samostalne umjetnice. U profesionalnom životu radi kao glumica, redateljica, lutkarica, klaunesa i voditeljica dramskih radionica iz područja glume, lutkarstva i klauniranja. Sudjelovala je u više od četrdeset profesionalnih kazališnih projekata za djecu i odrasle. Glumi, režira i piše i do sada je radila u nekoliko kazališta u Zagrebu (GK Žar Ptica, Teatar Tirena, Kazalište Prijatelj, UO Tragači, Teatar Mjesec), GK Požega, Teatar Naranča u Puli, surađuje kao redateljica i dramaturginja s nekoliko cirkuskih kompanija u Hrvatskoj, Tricycle Trauma, Cirkus Kolektiv u Splitu. Također, radi u udruzi Crveni nosovi - klaunovidoktori kao klaunesa. Posljednjih godina se specijalizira u području fizičkog kazališta i klaunovske umjetnosti u Barceloni, Beču i kod brojnih inozemnih pedagoga. Osim rada u kazalištu, bavi se i gimnastikom i suvremenim plesom.

Radionica će se održati online putem, u ponedjeljak 23.5. u 16:00. tada će svi polaznici dobiti informacije o konzultacijama i ostalim terminima održavanja te radionice. 

Svi zainteresirani mogu se javiti na email: teatar.naranca@gmail.com
 
Više o svemu kao i kalendar sa datumima drugih radionica možete pronaći na: www.teatarnaranca.hr
 
Online Narančaste Radionice projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, kroz javni poziv „Umjetnost i kultura online“, provodi se od srpnja 2021 do lipnja 2022., ukupna mu je vrijednost 403.900,00 kn, od čega Europska unija sufinancira sa 343.315,00 kn a nositelj je Teatar Naranča.