Preskočite na glavni sadržaj

Online konferencija: 'Digitalna povijest umjetnosti – metode, prakse, epistemologija'

Međunarodna konferencija 'Digitalna povijest umjetnosti – metode, prakse, epistemologija' koja se održava 12. i 13. listopada 2021., po treći će put okupiti domaće i inozemne znanstvenike i stručnjake u području digitalne povijesti umjetnosti i arhitekture, studija vizualne kulture, muzeologije, informatičkih znanosti te umjetnosti i dizajna. Konferencija se održava online, a moći će se pratiti i u izravnom prijenosu na Facebook stranici Instituta za povijest umjetnosti. 
prijava: 11.10.2021
url: https://www.ipu.hr/

Trideset izlagača iz trinaest zemalja (Austrija, Češka, Francuska, Hrvatska, Italija, Izrael, Portugal, Srbija, Sjedinjene Američke Države, Španjolska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo) predstavit će recentna istraživanja, zahvaćajući širok raspon tema od infrastrukturnih potreba digitalnih projekata, modeliranja podataka, digitalnog mapiranja, analize slike, odnosa kvantitativnih i kvalitativnih metoda, upotrebe digitalnih alata u obrazovanju do dekolonizacije digitalne povijesti umjetnosti i digitalne humanistike.
Konferencija se održava online. Za registraciju i ZOOM link pošaljite e-mail s imenom i prezimenom do ponedjeljka 11. listopada 2021. godine na adresu mbobinac@ipu.hr. Konferencija će se moći pratiti i u izravnom prijenosu na Facebook stranici Instituta za povijest umjetnosti.
Konferencija se održava u okviru projekta 'Modeli i prakse globalne i kulturne razmjene i pokret Nesvrstanih zemalja. Istrazivanje prostorno-vremenske kulturne dinamike', kojeg financira Hrvatska zaklada za znanost i Javna agencija za istraživačku djelatnost Republike Slovenije. (IPU)
Program s rasporedom predavanja