Preskočite na glavni sadržaj

Online brošure: Lako i razumljivo - Zagorka i Tesla za sve

Online brošure: Lako i razumljivo - Zagorka i Tesla za sve
U okviru projekta 'Lako i razumljivo - Zagorka i Tesla za sve' izrađene su dvije prilagođene, lako razumljive, brošure o Mariji Jurić Zagorki i Nikoli Tesli. Projekt je provela Udruga za samozastupanje, u partnerstvu s Centrom za ženske studije i Tehničkim muzejom Nikola Tesla. Brošure su dostupne i online.
Projektom je ostvarena suradnja s dvoje domaćih umjetnika, Miom Janković Schemster i Igorom Čabrajom, koji su svojim ilustracijama brošure učinili dodatno pristupačnima. 
Ovim projektom načinjen je simboličan ali važan iskorak u približavanju života i rada ponajvećih hrvatskih umjetnika i znanstvenika osobama s intelektualnim teškoćama. Brošure će također koristiti i svim drugim osobama koje imaju potrebu za prilagođenim i lako razumljivim informacijama.

Lako i razumljivo
Brošura: Nikola Tesla (.pdf)
Brošura: Marija Jurić Zagorka (.pdf)


Projekt podržava Ministarstvo kulture i medija RH u okviru Poziva za predlaganje programa koji omogućuju pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj za 2020.