Preskočite na glavni sadržaj

Okrugli stol: 'Odgovornost u umjetnosti'

Okrugli stol "Odgovornost u umjetnosti" održat će se u utorak 23. travnja u 19 sati u Knjižnici S. S. Kranjčevića u Zagrebu, KGZ.
vrijeme: 23.04.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://www.kgz.hr/hr/knjiznice/knjiznica-silvija-strahimira-kranjcevica/86
Okruglim stolom "Odgovornost u umjetnosti" želi se otvoriti pitanja poput važnosti umjetničkog artikuliranja društveno relevantnih tema, pitanja cenzure i autocenzure u umjetnosti, koja je granica između umjetnosti i stvarnosti i koliko daleko umjetnik smije ići da bi izazvao reakciju publike, što kada umjetnost ostaje samo na reprezentaciji i građenju statusnih slika, iako se, naizgled, tematski bavi drugim stvarima.

U okruglom stolu sudjeluju Jasna Jasna Žmak kao dramaturginja, sveučilišna profesorica, ali i psihoterapeutkinja i izvođačica, Dunja Fajdić, glumica i suosnivačica Teatra Pocco Loco, Pavlica Bajsić Brazzoduro, umjetnica, aktivno radi u medijima radija, kazališta i filma i trenutno je ravnateljica Centra mladih Ribnjak te Una Bauer, dramaturginja, kritičarka i teoretičarka izvedbenih umjetnosti, kao moderatorica.

Okrugli stol dio je projekta "Priprema, pozor... knjižnica!" koji se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medija RH.