Preskočite na glavni sadržaj

Okrugli stol: Mapiranje LGBTIQ+ povijesti

Udruga Domino u suradnji s Muzejom grada Zagreba organizira okrugli stol na temu praksi mapiranja LGBTIQ+ povijesti (arhivi, izložbe, zbirke, donacije građana) te suradnji institucija i nezavisnog sektora, koji će se održati u srijedu 24. travnja u Muzeju grada Zagreba. 
vrijeme: 24.04.2024. -
mjesto: Zagreb
url: https://thisisadominoproject.org/
U razgovoru sudjeluju: Tihana Bertek, glavna urednica portala VoxFeminae te radnica u udruzi Prostor rodne i medijske kulture ‘K-zona’, Mario Buletić, muzejski savjetnik Etnografskog muzeja Istre i jedan od autora projekta Coming Out Musuma - COME te Stuart Frost, jedan od kustosa izložbe Desire, Love, Identity: Exploring LGBTQ Histories te suvoditelj istoimenog projekta u British Museum-u u Londonu. Moderator Okruglog stola je Saša Tkalec, specijalist za zaštitu s iskustvom rada u području zaštite queer baštine.

Na okruglom stolu će se otvoriti pitanja relevantnosti LGBTIQ+ baštine kroz vrijeme, taktika njena mapiranja i reprezentiranja te budućnost LGBTIQ+ baštine u domaćem kontekstu.

Okrugli stol dio je projekta “Tragovima drugih - program edukacije i kulturne razmjene s The British Museum-om” koji udruga Domino provodi u partnerstvu s Muzejem grada Zagreba.

Opširnije