Preskočite na glavni sadržaj

Održana Svečana sjednica Festivalskog vijeća Dubrovačkih ljetnih igara

Pod predsjedanjem ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek, u subotu, 10. srpnja, održana je Svečana sjednica Festivalskog vijeća uoči svečanog otvorenja 72. Dubrovačkih ljetnih igara.
vrijeme: 10.07.2021. -
mjesto: Dubrovnik
url: https://www.dubrovnik-festival.hr/

Ponosni smo što smo u svijet mogli poslati poruku hrvatske kulture koja je gotovo cijelo vrijeme pandemije bila otvorena, istaknula je ministrica,  te dodala kako na tome zahvaljuje svima koji i dalje ulažu veliki trud kako bismo i ovo ljeto nastavili s bogatom tradicijom naših ljetnih festivala.
 
Osvrnuvši se na okolnosti i izazove uslijed pandemije koji se djelomično nastavljaju i ove godine, ministrica je istaknula kako se uvođenjem mjera otvaraju mogućnosti povratku u normalne okolnosti i veću posjećenost kulturnim događanjima, a time i njihovom financijskom i programskom rastu. Dodala je kako će se pod kreativnim vodstvom intendantice Dore Ruždjak Podolski i njezinih suradnika predstavit bogat i raznolik program s hrvatskim i inozemnim umjetnicima te vrhunskim gostovanjima, a program jeobogaćen programima u okviru Godine čitanja. 
 
Uoči otvorenja najdugovječnijeg nacionalnog glazbeno-scenskog festivala s respektabilnom tradicijom, ministrica je svima koji sudjelovali u organizaciji ovako produkcijski zahtjevnog kulturnog programa zaželjela uspješnu realizaciju 72. Dubrovačkih ljetnih igara. Svečano otvaranje će se moći pratiti i putem izravnog prijenosa na Prvom programu HTV-a.
 
Galerija fotografija>>>