Preskočite na glavni sadržaj

Održan okrugli stol arhitekata i konzervatora povodom otvorenog javnog savjetovanja o nacrtu novog Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara

Povodom otvorenog javnog savjetovanja o nacrtu novog Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, u suradnji s Hrvatskom komorom arhitekata i Udruženjem hrvatskih arhitekata, Ministarstvo kulture i medija organiziralo je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu okrugli stol arhitekata i konzervatora.
vrijeme: 04.12.2023. -
url: https://min-kulture.gov.hr/

Raspravljalo se o nacrtu novog Zakona koji se donosi nakon više od dva desetljeća te osigurava sveobuhvatnu reformu načina zaštite i upravljanja kulturnom baštinom. 

Nacrt Zakona o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara predstavili su ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek i ravnatelj Uprave za zaštitu kulturne baštine Tomislav Petrinec, nakon čega je uslijedila rasprava za koju se očekuje da potakne struku na podnošenje prijedloga u e-savjetovanje.

Priopćenje pročitajte na stranici Ministarstva kulture i medija:
https://min-kulture.gov.hr/vijesti-8/okrugli-stol-arhitekata-i-konzervatora-povodom-otvorenog-javnog-savjetovanja-o-nacrtu-novog-zakona-o-zastiti-i-ocuvanju-kulturnih-dobara/24846