Preskočite na glavni sadržaj

Odabrani sudionici na radionici kreativnog pisanja „Europa priča priču“

Između prijavljenih kandidatkinja i kandidata za radionicu kreativnog pisanja pod nazivom „Europa priča priču“ u organizaciji Deska Kreativne Europe - Kultura pri Ministarstvu kulture i medija i Nacionalne kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti pri Uredu za udruge Vlade Republike Hrvatske, voditeljica radionice Ksenija Kušec odabrala je sedam iznimno dobrih priča.
vrijeme: 15.04.2024. -
url: https://deskkultura.hr/

To su:

1.       „Bezimenom“, Adi Tufek
2.       „I did it to save my child“, Renata Budak Lovrić
3.       „Zeleni grad“, Lana Makarun
4.       „Nevidljivi“, Sandra Karabaić
5.       „Invazija“, Marija Nezirović
6.       „Rok trajanja“, Fani Frković
7.       „Povezani“, Andrea Grgić
 
Autori će, kao što je rečeno u propozicijama natječaja, prisustvovati radionici sa Ksenijom Kušec, kako bi svoje priče doradili za objavu.
 
Za radionicu kreativnog pisanja stigao je velik broj iznimno zanimljivih prijava. Različitost autorskih promišljanja ponudio je i širok spektar različitih poetika, sadržajno vezano za teme ZELENO I/ILI UKLJUČIVOST (GREEN & INCLUSION). Na razini Europske unije, dvije predložene teme nose veliki značaj i odražavaju prioritet kojem se europsko društvo u cjelini bavi, a u cilju postizanja životnog standarda i boljeg društva u cjelini.
 
Pozivaju se svi zainteresirani da nastave pratiti mrežne i društvene stranice, budući da će se proglašenje najboljih priča i javno čitanje održat 9. svibnja 2024., na Dan Europe u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu.

Desk Kreativne Europe - Kultura
Nacionalna kontakt točka programa Unije Građani, jednakost, prava i vrijednosti