Preskočite na glavni sadržaj

Odabrani radovi za Izložbu hrvatskog dizajna 21/22 i objavljene nominacije za Veliku nagradu HDD-a

Selekcijska komisija odabrala je 325 dizajnerskih ostvarenja koja će se predstaviti na bijenalnoj Izložbi hrvatskog dizajna 21/22 u Laubi – kući za umjetnost i ljude 10. siječnja 2023. te na online izložbi i u publikaciji Pregled hrvatskog dizajna 21/22 u prosincu 2022. 
vrijeme: 30.09.2022. -
url: https://dizajn.hr/

To je najveći broj radova ikad selektiran za ovu izložbu, kao i najveći broj prijava, kojih je ove godine bilo čak 573.

Svi selektirani radovi ulaze i u konkurenciju za Nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva, najprestižnije domaće strukovne nagrade u području dizajna koje se dodjeljuju u 8 profesionalnih i 8 studentskih kategorija, a na svečanom otvorenju Izložbe hrvatskog dizajna 21/22 objavit će se tko su dobitnici nagrada te promovirati nova reprezentativna tiskana publikacija Pregled hrvatskog dizajna 21/22. Izložba će se ove godine održati u novom prostoru, Laubi – kući za umjetnost i ljude u Zagrebu, gdje se otvara 10. siječnja 2023. No njenu online verziju moći ćete vidjeti već u prosincu 2022., na platformi koju je HDD uspostavilo u prvoj pandemijskoj godini.
Selekcijska komisija djelovala je u sljedećem sastavu: Robert Čanak, Dario Dević, Nataša Njegovanović, Luka Perić, Cvetka Požar, Zlatka Salopek Radić i Juraj Zigman.

Osim toga, objavljene su i nominacije za Veliku nagradu HDD-a za projekte koji su se prema ocjeni komisije najviše istaknuli svojom kvalitetom, inovativnošću, kompleksnošću i jasnom porukom. 

Detalje pročitajte na poveznici:
https://dizajn.hr/blog/odabrani-radovi-izlozba-hrvatskog-dizajna-2122-nominacije/