Preskočite na glavni sadržaj

Oblikovanje prostora u vremenu - učenici i umjetnost

Oblikovanje prostora u vremenu - učenici i umjetnost
Već drugu godinu zaredom nastavlja se uspješna suradnja IX. gimnazije i akademske slikarice Nine Iris Bešlić na likovno – edukativnom programu 'Oblikovanje prostora u vremenu'. Ovogodišnja tema svojevrstan je nastavak prošlogodišnjeg programa 'Dekodiranje praznog prostora'. Priručnik za učenike za rad na likovnim zadacima dostupan je online.

Program se realizirao kroz tematske likovne radionice, koje potiču učenike na drugačiji način razmišljanja, povezujući različite pristupe i eksperimentiranja u različitim medijima i tehnikama u realizaciji završnog rada. Učenici uključeni u kreativne radionice izrađivali su po jedan segment instalacije, koja se postavila u izložbenom prostoru škole. 
Radionice su imale za cilj otkriti stupanj likovne naobrazbe učenika te istu iskoristiti u stvaranju umjetničkog djela, potaknuti ih na kreativno promišljanje i stvaralaštvo, te pružiti mladima alternativni prostor i okruženje slikarskog ateljea, gdje se mogu upoznati, družiti i razvijati kreativnost sa svojim vršnjacima koji imaju iste interese. 

Likovni priručnik→

Društvene mreže programa:
blog https://oblikovanjeprostorauvremenu.blogspot.com/
fb https://www.facebook.com/oblikovanjeprostorauvremenu
in https://www.instagram.com/oblikovanje_prostora_u_vremenu

Program je realiziran sredstvima Ministarstva kulture i medija.


Objava: studeni 2022.