Preskočite na glavni sadržaj

Objavljeno e-izdanje knjige 'Suvremeno lutkarstvo i kritika'

Objavljeno e-izdanje knjige 'Suvremeno lutkarstvo i kritika'
Na stranici Contemppuppetry.eu objavljeno je e-izdanje knjige 'Suvremeno lutkarstvo i kritika' (AUK, Osijek, 2022.) jedne od rijetkih koje se komparativno bave suvremenim lutkarstvom i lutkarskom kritikom u Europi.
"Suvremeno lutkarstvo već desetljećima kontinuirano ruši vlastite granice, šireći se i bogateći. Na tom putu aktivni gledatelji i kritičari predstavljaju nužne sugovornike i završne suautore izvedbenog čina – oko ovih nekoliko karakteristika oblikovana je knjiga Suvremeno lutkarstvo i kritika.
 
U prvom dijelu knjige autori tom izrazu u Hrvatskoj, Sloveniji, Škotskoj i Litvi pristupaju teorijski i povijesno, da bi se u drugom dijelu okrenuli kritici i kritičaru. Kako ne bi ostala tek na teorijskim idejama, knjigu zaokružuju primjeri kritika nastalih na radionicama u sklopu projekta Kreativne Europe 'Kritička platforma suvremenog lutkarstva EU'. Rezultat projekta je i ova knjiga koja predstavlja mogući temelj za daljnje dijaloge i preplitanja suvremenog lutkarskog izraza i teorije, odnosno kritike," piše glavni urednik knjige Igor Tretinjak.
 
Knjiga je objavljena u nakladi Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, a možete je besplatno skinuti i(li) čitati na ovom linku.