Preskočite na glavni sadržaj

Objavljeni rezultati financiranja programa za zaštitu i očuvanje kulturnih dobara za 2021.

Ministarstvo kulture i medija objavilo je popis odobrenih programa zaštite na nepokretnim kulturnim dobrima; programa podvodne i kopnene arheološke baštine; programa zaštite i očuvanja orgulja; odobrenih programa zaštite nematerijalnih kulturnih dobara, programa pokretnih etnografskih kulturnih dobara te programa zaštite na pokretnim kulturnim dobrima za 2021. 
vrijeme: 04.08.2021. -
url: https://min-kulture.gov.hr/

Podsjećamo da je Ministarstvo kulture i medija, zbog šteta uzrokovanih katastrofalnim potresima na pogođenim područjima u ožujku i prosincu 2020., ove godine nacionalna sredstva uložilo u provođenje hitnih mjera zaštite stradalih kulturnih dobara (evakuacije, podupiranja, hitne sanacije itd.). Zbog toga će se ovim programima financirati samo hitni i nužni radovi u ostalim dijelovima Hrvatske. Pratit ćemo realizaciju svih projekata i reagirati po procjeni i potrebi bilo osiguravanjem dodatnih sredstva ili odgodom financiranja nerealiziranih radova za sljedeću godinu.

MKM također najavljuje da će zbog odgode odobrenja i realizacije sredstava za ovu godinu, natječaj za financiranje programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2022. godinu biti raspisan u prosincu 2021., kada će svi prijavitelji moći procijeniti koliko će se radova uspjeti realizirati ove godine.

Odobreni programi za zaštitu i očuvanje kulturnih dobara za 2021.