Preskočite na glavni sadržaj

Objavljeni priručnici projekta 'Community Challangers'

Objavljeni priručnici projekta 'Community Challangers'
S krajem 2022. godine završio je EU projekt 'Community Challengers' u kojem je između deset inozemnih partnera sudjelovalo i Hrvatsko društvo likovnih umjetnika (HDLU). Kao rezultat provedenog projekta objavljena su četiri besplatna priručnika dostupna online i na hrvatskom jeziku.
Erasmus+ projekt “Community Challengers” aktivira mlade ljude kako bi podigli svijest o važnosti klimatskih promjena i potrebi za djelovanjem s ciljem dugoročno održivih promjena.

Kao rezultat provedenog projekta napisana su i objavljena 4 priručnika dostupna online na službenoj stranici projekta communitychallengers.org
Svi priručnici su pisani pristupačnim rječnikom te iako su primarno namijenjeni mladima, ideje koje predlažu prilagodiljive su raznim ciljanim skupinama. Posebno su prikladni za korištenje u školama ili u udrugama koje rade s djecom i mladima, ali uz manje prilagodbe može biti korisna za sve dobne skupine. 

Priručnici pokrivaju sljedeće teme:

IO.1. Priručnik o održivosti i klimatskim akcijama – popratne informacije
IO.1. Priručnik o održivosti i klimatskim akcijama – praktični savjeti i iskustva: formati radionica i savjeti trenera
IO.2. Toolkit za mapiranje zajednice
IO.3. Community Challengers vodič koji se u prvom dijelu bavi sa četiri izazova u području umjetnosti: vizualni, izvedbeni, filmski i poetski, a u drugom opisuje poduzetnički izazov.

U sklopu projekta producirani su i kratki videozapisi koji su javno dostupni na Youtubeu. 

Opširnije: HDLU