Preskočite na glavni sadržaj

Objavljeni dobitnici nagrada na 57. tribini "Darko Lukić"

Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika privelo je kraju natjecateljski dio 57. Tribine „Darko Lukić“. Dodjela Nagrada održat će se u nedjelju 28. travnja 2023. u 20 sati u dvorani GU „Elly Bašić“. Imena dobitnika pročitajte u nastavku.
vrijeme: 28.04.2024. -
mjesto: Zagreb
url: http://www.hdgu.hr
Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika privelo je kraju natjecateljski dio 57. Tribine „Darko Lukić“, najdugovječnijeg natjecanja mladih glazbenika svih profila u Republici Hrvatskoj, čiji su brojni  pobjednici ostavili i ostavljaju snažan umjetnički pečat u domovini i inozemstvu.
 
Žiri 57. tribine „Darko Lukić“ u sastavu Emin Armano, predsjednik te Goran Bakrač, Frano Đurović, Filip Fak, Miljenka Grđan, Višnja Požgaj i Ratko Vojtek, članovi odlučio je o dobitnicima nagrada kako slijedi:
 
  • Nagrada „Darko Lukić“: Lucija Dogan, klavir
  • Diploma „Darko Lukić“: Duo Lebhaft, klavirski duo
  • Nagrada za najbolju umjetnički suradnju: Zrinka Ivančić Cikojević, klavir
  • Nagrada HDS-a za najbolju izvedbu hrvatskog autora: Petra Akrap, klavir
 
Dodjela Nagrada održat će se u nedjelju 28. travnja 2023. u 20 sati u dvorani GU „Elly Bašić“.
 
Nagrade se sastoje od diplome i novčanog iznosa, a dobitniku Nagrade osigurava se i cjelovečernji koncert u sljedećoj koncertnoj sezoni.
 
Nakon dodjele Nagrada prošlogodišnja dobitnica Nagrade „Darko Lukić“, sopranistica Patricia Žudetić nastupit će uz umjetničku suradnicu, pijanisticu Luciju Dogan.